contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cheesecake Cu Piersici A La Laura L.

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Aceasta reteta rapida foc, dar si super-delicioasa am preluat-o de la minunata Laura Laurentiu, autoarea deliciosului blog Cuina banateana.
Mi-a picat cu tronc de cand am vazut-o, asa ca am si testat-o.
Concluzia mea: incercati-o si voi :)
INGREDIENTE pentru crusta:
  • 250 g biscuiti
  • 70 g unt topit
INGREDIENTE pentru umplutura:
  • 4 galbenusuri
  • 450 ml lapte
  • 160 g zahar
  • 3 linguri cu varf de amidon alimentar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 lingurita gelatina
  • 250 g branza de vaci
  • piersici din compot ( sau proaspete)
INGREDIENTE pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar praf
  • 1 lingura de coaja de lamaie



Pentru crusta, vom marunti biscuitii cat mai marunt posibil, cele mai bune rezulate obtinandu-le cu un robot.



Untul se topeste, dupa care se adauga la biscuitii maruntiti.

Se framanta compoztia, dupa care se transfera intr-o tava rotunda si se muleaza astfel incat sa depaseasca usor marginile.


Se da la frigider pana cand pregatim crema.
Pentru crema, amestecam cele 4 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilinat.



Se adauga si amidonul.


Laptele , incalzit in prealabil se toarna cu grija, amestecand continuu pana la omogenizare.
Gelatina, care s-a lasat la hidratat in 40 ml apa pentru 5 minute, se adauga la compozitie.
Se pune pe foc si se amesteca cu grija pana cand se ingroasa.




Cand s-a ingrosat crema,se adauga si branza de vaci

si se amesteca pana devine o crema fina.


Crema obtinuta se toarna peste crusta  preparata anterior.
Inainte de a se aseza crema , se pun bucati de piersici din compot.





Bezeaua se prepara din cele 4 albusuri amestecate cu 4 linguri zahar praf si  coaja de lamaie adaugata la final.



Se aseaza deasupra cremei


si se da la cuptor pentru vreo 5 minute cat sa se " bronzeze " subtil, pentru un aspect mai aparte.
Dupa ce l-ati scos de la cuptor, se lasa la racit, dupa care se da la frigider pentru aproximativ 3 ore.
Este un desert foarte lejer si extrem de delicios.
Si iata capodopera :)

  O sectiune...



Si o felie...

Multumim, Laura!
Pofta buna!
RozBonBon

Articol recomandat de retete-roz.blogspot.com