contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cheesecake Cu Zmeura

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Atat de simplu de preparat si atat de delicios, acest tort, o sa va cucereasca. Cu un astfel de tort delicat si senzual ne putem rasfata cat este zmeura prin piata, sau o culegem din tufele crescute in curte, dar o putem face si cu zmeura din congelator pe timpul iernii.

INGREDIENTE:

Pentru baza:
200 g biscuiti digestivi
90 g unt + 2 linguri unt pentru uns tava
Pentru crema:
300 g zmeura
150 g zahar brun
1 lingura suc lamaie
500 ml frisca
1 lingura zahar pudra
250 g mascarpone
100 g zahar pudra

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim baza amestecand biscuitii macinti cu untul topit. Ii punem intr-o forma de tort cu peretii detasabili, pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Pentru a se lipi hartia frumos de pereti si de fundul tavii, ungem tava cu putin unt inainte sa punem hartia. Presam biscuitii o o lingura sau cu mana si dam tava la rece pana pregatim crema.

Batem smantana pentru frisca cu 1 lingura zahar pudra pana se ingroasa, apoi mixam in alt vas crema mascarpone cu zahar pudra pana se topeste. Inmuiem praful de gelatina in 100 ml apa rece si punem la fiert zmeura cu zahar brun si 50 ml apa.

Amestecam cat putem de des si apasam fructele pentru a scoate sucul din ele. Dupa ce au fiert cateva minute, le introducem in mixerul vertical si le pasam, apoi le strecuram. Siropul care rezulta il punem iar la fiert.

Luam de pe foc, adaugam gelatina, amestecam pana se omogenizeaza si continuam sa fierbem la baine-marie pana da semne ca se ingroasa. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca, apoi amestecam frisca, mascarpone si siropul de zmeura pana se omogenizeaza.

Pastram din siropul cu gelatina putin pentru decor. Turnam compozitia peste blatul de biscuiti, apoi decoram cu siropul pastrat. Putem doar sa il turnam deasupra, si obtinem un topping frumos colorat in rosu.

Lasam cheesecake-ul peste noapte la frigider, apoi putem servi.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook