contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cheesecake Racoritor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:

Pentru Blat:

250 gr piscoturi
200 gr unt
100 gr zahar

Pentru Crema

250 gr ricotta
250 gr mascarpone
250 gr frisca
250 gr iaurt natur
12 gr gelatina praf
6 linguri zahar
sucul de la 1/2 lamaie
2 plicuri zahar vanilat

Piscoturile zdrobite, untul rece si zaharul se mixeaza energic, pana obtinem o pasta cu un continut pufos. Intr-o forma de tort de 24-26 cm tapetata cu folie alimentara asezam compozitia pentru blat si  o presam foarte bine cu o lingura. Dam la frigider pana preparam crema.

Ricotta impreuna cu mascarpone,iaurtul, zaharul si zaharul vanilat le mixam bine. Dupa ce sunt complet omogenizate, adaugam sucul de lamaie si amestecam cu lingura ca sa-l incorporam.

Punem la inmuiat gelatina in 4 -5 linguri de apa rece pt 5 minute dupa care o topim pe bain marie si o lasam apoi 2 minute sa se raceasca.Adaugam gelatina in crema, amestecam, iar la sfarsit adaugam, frisca batuta bine de tot.
Intindem crema peste blat lasam tortul la rece pentru 2-3 ore

Il ornam cu fricta sau fructe si servim. Putem sa-l lasam si neornat ca nu refuza sa fie mancat.