contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chefal La Cuptor (baked Mullet)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Zilele trecute am cumparat de la piata un peste din familia chefalului,banuiesc a fi varianta cu "capul mare", pe care l-am pregatit in cel mai simplu mod:l-am frecat pe toate partile cu un amestec de 3 lingurite ulei de masline,1 lingurita de sare,rasa,1/2 lingurita de piper proaspat risnit(varianta mozaic),3 lingurite de ierburi de Provence si l-am umplut cu felii de rosii si lamiie(mi-au trebuit 1 rosie si 1 lamiie).si dupa ce l-am tinut la rece vreo 2 ore l-am plasat in cuptorul VITA COOK pentru 25-30 de minute,la 175 grade.de vreo 3 ori am ridicat capacul si l-am mai pensulat cu amestecul din tava(pielea bietului chefal a cam crapat,de necaz sau de temperatura,oare?).intre timp am pregatit si garnitura,am spalat citiva cartofi noi si i-am facut la aburi,cca 20 minute.dupa care i-am perpelit 5 minute in 2 linguri de masline ,in prealabil fiind morfoliti si ei cu ceva ierburi de Provence ,sare si piper.

aranjam totul intr-un platou,decoram cu frunzulite verzi, gata prinzul,va invit la masa!

enjoy!

Articol recomandat de alison-trials.blogspot.com