contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chicken Wings Süss-sauer /aripioare De Pui Marinate Dulce-acrisor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Chicken Wings Süss-Sauer

10 Hähnchenflügel (ca. 600 g), 2 EL Tomatenketchup, 1 EL Essig, Saft von 1 Limette, 1-2 EL flüssiger Honig, 2 TL brauner Zucker, 1 -2Knoblauchzehe, Salz, schwarzer Pfeffer, 1/2 TL edelsüßes Paprikapulver, 2-3 Spritzer Worcestersauce, 2-3 Spritzer Tabasco
Schritt 1
Die Hähnchenflügel abbrausen und trocken tupfen. Den Backofen auf 220° vorheizen.
Schritt 2
Für die Marinade Ketchup mit Essig, Limettensaft, Honig und Zucker verrühren. Die Knoblauchzehe abziehen und dazupressen, die Marinade mit Salz, Pfeffer, Paprikapulver, Worcestersauce und Tabasco abschmecken.
Schritt 3
Die Hälfte der Marinade in eine große ofenfeste Form geben und die Hähnchenflügel darin wenden. Im Backofen (Umluft nicht empfehlenswert) auf der untersten Schiene 15 Min. backen.
Schritt 4
Dann die Hähnchenflügel wenden und mit der übrigen Marinade bestreichen. Die Ofentemperatur auf 250° erhöhen und die Hähnchenflügel  weitere 15 Min. backen, bis sie glasiert sind.
Gutes Gelingen!
Cami
Aripioare de pui marinate , dulce-acrisor
10 aripioare de pui( circa 600g),2 linguri  (lg) cu Ketchup de rosii,
1 lg cu otet, zeama de la o limeta,
1-2 linguri de miere de albine, lichida, 2 lingurite cu zahar brun,
1-2 catei de usturoi, sare, piper negru,
1/2 lingurita cu boia dulce,
2-3 jeturi  cu sos Worcester si sos Tabasco.
Marinada este in stil asiatic, se poate prepara imediat sau marinate peste noapte. Aripioarele se spala, se curata si se sterg cu un servet de bucatarie de apa. In cazul in care se prepara imediat la gratar sau in cuptor, acesta se incinge. Cuptorul se preincalzeste la 220°C.
Intr-un castronel, se amesteca Ketchup-ul cu zeama de limenta, otetul, mierea de albine. Usturoiul se curata si piseaza si se adauga in marinada impreuna cu condimentele. Se potriveste dupa gust.
Jumatate din marinada, se pune intr-un vas rezistent la cuptor , in care se adauga si aripioarele. Se da la cuptor, pe ultima sina de jos, pentru un timp de 15 minute.
Aripioarele se intorc , se ung cu restul de marinada si se mai dau din nou la cuptor, pentru inca 15 minute si la o temperatura de 250°C.
In cazul in care le faceti pe gratar, se pensuleaza mereu cu marinada. Nu le faceti negre!!! De multe ori vad poze in bloguri cu preparate de gratar care sint negre. Stiati ca dauneaza grav sanatii? Arsura face CANCER!!!
O zi buna si
spor la treaba!
Cami

 


Articol recomandat de cami-lecker-wittmacher.blogspot.com