contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chifle Chinezesti La Abur (chinese Steamed Buns)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


iata si ultima intimplare din bucatarie,chifle chinezesti,KRISTY m-a determinat sa le fac , ea tot timpul coace in cuptor sau la aburi cite ceva,diverse chifle dulci sau sarate ,cu umpluturi exotice sau cu carne chiar ,cunoscute ca si dim sum,are o mare dexteritate in a modela aluatul,talent ce mie imi lipseste cu desavirsire...ma rog ,daca as exersa mai mult probabil as face ceva progrese...dar cum timpul ma preseaza mereu,nu fac mai mult de a arunca in graba,seara,in masina de piine ,ingredientele necesare pentru a avea ceva piine pentru pachetelul de la serviciu.si asa,tot mai miroase a piine coapta si in casa mea...totodata ,sunt sigura si de calitatea piinii,ceea ce nu-i deloc de neglijat,zic eu.azi, cind am facut chiflele,datele problemei s-au schimbat,am fost libera si gata de o noua experienta cu aluatul.

pentru chiflele chinezesti as fi avut nevoie de "bao flour",o faina speciala ,cu continut proteic ridicat.si cum nu am explorat orasul in cautare de asa ceva,la sfatul lui kristy,am cumparat cea mai alba si fina faina,000 si 12% proteine,adica mai bine zis gluten,care va face piinea sa creasca,sa fie pufoasa si sa-si pastreze mai mult prospetimea.
atentie,aceste chifle sunt interzise celor ce au intoleranta la gluten!
starter-ul pentru aluat(maiaua sau plamadeala parca ii spunea bunica) l-am facut de aseara (se face cu vreo 8 ore inainte),folosind:
125 gr faina ,
1 lingurita zahar,
1 lingurita praf de copt,
1/2 lingura drojdie uscata,
1 lingurita otet,
150 ml apa calduta.
am amestecat bine apa,zaharul,drojdia si otetul,apoi am adaugat faina amestecata in prealabil cu praful de copt,am amestecat bine si am acoperit vasul,lasindu-l pina azi dimineata,cind nu am facut decit sa amestec acest starter cu :
500 grame faina ,
1/2 lingurita de sare,
cca 200 ml apa calduta,pe care am adaugat-o gradual,pina am obtinut un aluat elastic si nelipicios.cind ajunge la aceasta consistenta,ne oprim cu adaugatul apei,formam o bila pe care lasam la odihna ,acoperita,pina isi dubleaza volumul,cca 1 ora.din aluatul crescut am format 10 chifle(dati-va cu putin ulei pe miini cind le formati),pe care le-am lasat la odihnit cca 20 minute,dupa care le-am plasat pe patratele de hirtie de copt,

spre a impiedica lipirea de cosul steamer-ului.se lasa la steamer 15 minute si apoi se scot si se lasa la racorit si uscat.
sau se servesc calde,unse cu miere sau gemul preferat si insotind o cana de ceai sau de lapte ,intr-o dimineata intunecoasa si cetoasa de noiembrie !

enjoy!
Share








Articol recomandat de alison-trials.blogspot.com