contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chifle Condimentate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Aceasta reteta foarte buna,aromata si usor condimentata am gasit-o pe blogul  Roxanei pe care va invit sa-l vizitati.Ea a facut paine din acest aluat,eu am decis sa fac chifle.Am mai modificat putin reteta,in sensul ca i-am mai adaugat niste grasime si drojdie,in rest e la fel.
INGREDIENTE :
-600  g faina ( 4 cesti)
-50 g unt
-1 1/3 cana lapte
-5 Lg (linguri) ulei
-1 Lg pasta de tomate
-10,5 g drojdie uscata (1 1/2 plic,sau 3 lg )
-1 1/2 lg (lingurita) ardei cayenne ( sau in lipsa,boia iute )
-1 1/2 lg oregano uscat
-1 1/2 lg boia de ardei dulce
-1 1/2 lg piper macinat
-1 1/2 lg sare
MOD DE PREPARARE

Eu am facut aluatul in masina de paine,in care am pus conform instructiunilor masinii intai lichidele,apoi solidele si drojdia la sfarsit.si am setat aaparatul pentru aluat de paine.
In lipsa masinii de paine,faceti o maia din drojdie si putin lapte cald,lasati sa creasca cateva minute,apui o puneti in mijlocul fainii cernute,framantati adaugand pe rand amestecul de lapte,unt si condimente,pana se obtine un aluat ce se desprinde usor de pe mana ,sau batatoarele mixerului.Puneti apoi aluatul la dospit intr-un vas acoperit la loc caldut,pana aluatul isi dubleaza volumul.

 

Impartiti aluatul in 12 bile.Fiecare bila o transformati intr-un rulou pe care il inodati .Am sa revin cu alte poze mai bune.Acum am facut prima oara reteta ,m-am cam grabit si n-am fotografiat tot si cum trebuie.

-Chiflele se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt,se ung cu ou batut si se pesara cu seminte de care vreti.Eu am folosit seminte de mac si susan si se pun in cuptorul incalzit la 225*C ,unde se tin aprox 25 de minute.


-dupa care se scot pe un gratar si se lasa cateva minute la racit.

-Si imbucatura voastra !

 

Asta-i chifla Roxanei -green girl !Multumesc Roxana!



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com