contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chifle Din Faina Integrala

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O reteta din Tara Bucatelor
By Alice Ciobanu

Astazi pentruca e luni , pornim serios la drum prin tara Bucatelor avand la noi o desaga plina de Chifle din faina integrala. Le-am copt de cu seara si sunt perfect pufoase si numai bune de savurat cu unt si rosii uscate sau alaturate unui mega-delicios burger vegan din linte rosie si ciuperci. Reteta mai pe zilele urmatoare, caci azi e rost de chifle din faina integrala. Dn faina integrala prepar destul de des paine si o mega painita delicioasa cu masline kalamata, dar de asta data am dorit niste chifle, tocmai pentru ca sunt mai aratoase si Mirunei ii place mai mult sa muste din cate o chifla decat din paine obisnuita :)

Chifle din faina integrala

Ingrediente pentru reteta de Chifle din faina integrala

  • 500 gr faina
  • 10 gr drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 200 ml lapte cald
  • 100 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de susan
  • faina de grau alba pentru modelat chiflele

Chifle din faina integrala

Mod de preparare pentru reteta de Chifle din faina integrala

Eu prepar aluaturile in masina de paine. Nu sunt mare fan al framantarii fainii cu apa, nu sunt nici expert si de aceea prefer aceasta metaoda ultra usoara. Asta e:) ASa ca am pus masina de paine la treaba, am setat-o pe programul de framantat si dospit si  mi-am vazut de alte treburi.

Astfel ca, in cuva masinii de paine, am pus faina integrala, sarea, si drojdia uscata. Am pornit masina si am inceput sa adaug laptele caldut, apoi apa calduta. Intre timp am supraveheta totul cu ochi de vultur, astfel incat aluatul sa ajunga la cosnistenta dorita. Adica putintel moale si usor lipisios, dar bine inchegat si neted. La final am adaugat 2 linguri de ulei de susan. Apoi am lasat masina sa isi faca treaba in liniste.

Cand masina m-a anuntat ca a terminat de framanat si dospit, am raspurnat aluatul pe masa de lucur infainata bine cu faina alba de grau.

Am luat cate o bucata de aluat si am modelat-o in forma rotunda, ma rog atat cat m-am priceput eu :) . Am pus bilele de aluat intr-o tava, pe o hartie de copt. Am dat tava la cuptor, incalzit dinainte, si la foc moderat am astepta cuminte, vreo 40 minute, ca aceste bile de aluat sa se transforme in niste minunate chifle din faina integrala. Iar Miru era complet nerabdatoare si a mancat una asa calda :)

Chifle din faina integrala

Acest articol Chifle din faina integrala apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.