contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chifle Multicereale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Multicereal whole wheat bread

In urma cu ceva timp Ama prezenta pe blogul ei o noutate pe piata romaneasca si anume mixurile pentru paine, numite sugestiv “premix”. Mai pe intelesul tuturor, aceste premixuri contin tot ceea ce este nevoie pentru a obtine o paine: faina, drojdie, sare si in unele cazuri seminte. Pe langa acestea insa am vazut strecurati cativa amelioratori si conservanti, despre care Diana spune ca ar fi totusi inofensivi. Mai multe despre acestia cititi pe blogul Dianei.

Roasa fiind de curiozitate, am apelat si eu la siteul Pronat si am primit trei pachete de premix: paine de secara, paine multicereale si paine cu Omega 3. A trecut ceva vreme de cand le-am primit si tot nu am apucat sa scriu despre ele. Pana acum am testat painea cu Omega 3 si painea multicereale, adica cea de fata, pe care am transformat-o in chifle.

Ca o parere personala si o recenzie asupra produselor:

  • pungile au fiecare cate un kg (costa in jur de 7 RON/pac) si se obtin doua painici de cate 500g
  • sunt utile atunci cand ramanem fara drojdie in casa, deoarece adaugam doar apa si obtinem aluatul de paine
  • de fiecare data cand le-am facut aluatul nu a crescut foarte mult, ceea ce nu mi-a prea placut deoarece ma asteptam sa creasca mai bine
  • daca e sa respectam reteta de pe pachet, care spune ca la 500 g faina premix trebuie 320 ml apa, vom obtine un aluat foarte lipicios, care dupa copt va ramane mai greoi si umed. Personal recomand sa mai adaugati faina pana la o constistenta elastica a aluatului, asta daca nu vreti sa aveti o paine prea umeda.
  • gustul painii este insa foarte bun, painea de fata este foarte bogata in seminte si fulgi de cereale
  • una peste alta, cred ca as da nota 8 painilor rezultate.

Deci dragele mele, daca ati ramas in pana de drojdie, iata o solutie rapida si comoda. Sau daca sunteti curioase sa incercati aceste premixuri, iata un alt motiv pentru a le cumpara.


Articol recomandat de floridecires7.blogspot.com