contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chifle Pentru Hamburgher

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




O reteta super pufoasa si gustoasa, pe care am imprumutat-o de la o prietena de pe bucataras pe care o cheama cccris, pentru ce-i multumesc frumos, reteta a suferit putine modificari, pentru ca ea are cuptor pentru paine special, dar eu am facut varianta pentru un cuptor obisnuit, si cred ca nu a iesit mai rau :)


Ingrediente:


ca masura un pahar de 200 ml.

 


1 pahar lapte caldut


2 linguri unt la temperatura camerei


3 pahare faina


1,5 lingurita drojdie uscata


2 linguri zahar


1 lingurita sare


1 ou pentru uns

1 lingura susan pentru presarat deasupra chiflele


Mod de preparare:


1. se toarna intr-un castron laptele caldut si se dizolva cu drojdia si zaharul pana se descompune drojdia


2. adaugati untul si faina cernuta treptat cate o portie ~ de jumatate din pahar si o mixati cu mixerul( cu telul pentru aluat tare ) la viteza mica pana se incorporeaza, mai adaugati la fel inca o portie de faina si lingurita de sare si mixati in continou pana se incorporeaza faina, si tot asa, adaugand cate o portie de faina pana o terminati pe toata


3. dupa ce a-ti optinut coca de aluat, o framantati putin cu mana pana se omogenizeza bine vre-o 5 minute si o puneti intr-un bol uns cu unt intr-un loc caldut ferit de curenti si galagie ( in cazul meu eu pun intodeuna coca in cuptorul cu microunde preaincalzit un minut ) pentru 1 ora acoperita cu folie alimentara


6. dupa ce a trecut timpul in care coca a crescut, se inparte in 9 bucati de aceeasi marime si se pune iar la crescut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei, dupa care o infainati cu faina de porumb si repartizati bilutele de aluat la distanta intre ele


7. le puneti la crescut in cuptorul aragazului incalzit la temperatura minima in jur de 4 minute si le acoperiti cu o farfurie inca pentru 40~50 de minute, pana i-si dubleaza volumul


8. dupa ce au crescut frumos, le ungeti cu un ou batut cu putin lapte si le presarati cu susan, le dati in cuptor la temperatura maxima si ( pulverizat cu putina apa, asta pentru a forma o crusta rumana dar moale la suprafata ca la chihfle ) in jur de 15-20 de minute in functie de cuptor si le lasati la copt pana se rumenesc la suprafata


Pofta buna !




Articol recomandat de anastassiacafe.blogspot.com