contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chifle Si Scovergi Umplute Cu Urda Si Marar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dragilor,am descoperit cel mai bun aluat din care putem prepara atat scovergi pufoase cat si niste chifle fragede umplutem, la cuptor.
Este un aluat exceptional.L-am probat prajit in baie de ulei si copt la cuptor.La prajit au iesit niste scovergi super gustoase,zici ca erau gogosi din acelea de la gogoserie,se umfla si raman goale la mijloc.Minunate.
La cuptor,din acelasi aluat, am facut niste chifle umplute cu urda aromata cu marar si chimen;au iesit grozave.Am pastrat o chifla,am vrut sa vad cum se prezinta dupa 3 zile;va spun ca era la fel de frageda ca in prima zi.
Incercati,le puteti umple cu ce doriti,branza dulce cu stafide,legume,carne,marmelada...



Ingrediente aluat:

1 kg de faina 000
500 ml lapte
200 g smantana
50 g drojdie proaspata
2 galbenusuri
2 linguri cu zahar
2 linguri cu ulei

Pentru umplutura :
500 g urda /branza de vaci
2 linguri cu smantana
1 legatura de marar
1 lingurita seminte de chimen
sare/piper
Desfacem drojdia in lapte caldut si o amestecam cu zaharul.Lasam la dospit 10 minute.
Intr-un vas incapator,cernem faina,adaugam galbenusurile,sarea si uleiul,apoi smantana si maiaua crescuta.
Framantam cu mana pana obtinem un aluat elastic.Eu am framantat pana a transpirat coca si a facut basici,cam 10 minute.Lasam coca la dospit,la loc cald,o ora,acoperit vasul cu folie de plastic.
Intre timp,preparam umplutura amestecand pur si simplu toate ingredientele.O dam la rece.
Pe blatul de lucru infainat,intindem aluat in foaie subtire si taiem cerculete cu o farfurie mica ale carei margini au fost trecute prin faina,ca sa nu se lipeasca de aluat cand il taiem.In aceste cerculete punem cate o lingura de branza si acoperim cu aluat astfel incat sa le dam forma rotunda.Pur si sinplu aducem poalele aluatului spre interior si le lipim prin ciupire.


Asezam chiflele in tava,pe hartie de copt si le dam la cuptor incins,la foc potrivit 35-40 de minute.
Pentru scovergile umplute,am incins ulei si le-am prajit pe ambele parti.

Am oprit aluat si l-am prajit asa ,simplu;au iesit niste scovergi pentru dulceata extrordinar de gustoase si pufoase !



POFTA BUNA !