contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chiftele Cu Fasole Verde

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am avut o cantitate mai mare de carne pregatita pentru chiftele si, la prima tura am facut chiftele marinate cu gogosari si sos de mustar.

Care ne-au placut foarte mult asa ca am mai incercat o combinatie, la fel de simpla si a iesit ceea ce eu numesc: gust de mancare la cazan, de popota, de impinge tava, de birt.

E foarte simpla, pentru ca nu puteam sta mult in picioare si v-o propun pentru ca iar s-a topit mancarea din cratita destul de fulgerator, deci nu mi-a placut numai mie.

In general amestecul de chiftele il face fiecare cum stie, eu pun de obicei: ceapa, carne tocata, oua, usturoi, putin pesmet, apoi dupa caz alte legume, marar, patrunjel, condimente.

Pe dumnealor le-am bagat la cuptor.

In afara de susnumitele dodoloate am mai folosit: fasole verde, pasta de tomate, ceapa, ardei iute.

Asadar fasolea fierbe, chiftelele se coc. Cand s-au copt (lasa nitica zeama si rumeneala pe vas) se pun peste fasole. O ceapa se inabusa in ce a ramas in vasul de cuptor, cu putina apa in care a fiert fasolea (eu am pus si ardeiul iute).

Se adauga pasta de tomate si sosul peste fasole si chiftele.

Asta e tot, insa e o conditie, totul se lasa sa se faca la foc mic-mic o vreme mai indelungata, pentru ca fasolea (cel putin a mea) si chiftelele nu se rasfierb si haleala iese de mori. De poze nu va plangeti ca v-am zis ca imi era rau, fliosc in farfurie.

Mai am o portie de amestec, sa vedem cu ce legume ne intoarcem din concediu.

rororo



Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com