contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chiftele De Pui Teriyaki Si Orez Cu Spanac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Multe din retetele mele suna mult mai exotic decat sunt in realitate. De exemplu, pentru reteta de azi, ai zice ca cine stie ce ingrediente sofisticate iti trebuie si cand colo in afara mirinului - vin de orez (6 lei in magazinul chinezesc din Auchan, maxim 12 lei in alta parte) si a sosului de soia, chiar n-ai nevoie de nimic, ai totul in frigider/camara.

Ingrediente (4 portii):
*1 ceapa medie, curatata si taiata bucati
*1 morcov, curatat si taiat bucati
*500g piept/ pulpe dezosate de pui, taiate bucati
*1 lamaie, coaja rasa si zeama
*putin ulei
*200g orez basmati
*200 - 400g spanac crud (depinde cat de tare va place)
*1 catel de usturoi, curatat si feliat
*100 ml mirin (vin de orez)
*3 linguri sos de soia
*3 linguri de zahar
Preparare (30 min):
1.Incinge cuptorul la 200°C . Pune ceapa si morcovul in robotul de bucatarie si mixeaza pana se maruntesc. Adauga carnea de pui si coaja rasa de lamaie si mixeaza in continuare. Unge-ti mainile cu putin ulei si modeleaza chiftelute pe care le asezi intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei. Da-le la cuptor pentru ~10 minute, pana se rumenesc si se patrund.
2.Intre timp, purcede la fiertul orezului (noi am avut unul in pungute de 125g, se fierbea fix in 11 minute, zero batai de cap). Nu uita sa adaugi sare in apa.
3. Pune o tigaie pe foc cu maxim 2 linguri de ulei in ea si  feliutele de usturoi si lasa pana cand incep sa-si elibereze aroma (1 minut), apoi adauga spanacul,  cat incape in tigaie, oricum va scadea repede, si-l vei pune treptat pe tot. Cand ai terminat cu el (in ~5 minute), il scoti si-l pui deoparte. Zeama pe care si-o lasa ulterior, o scurgi.
4.Stergi bine tigaia, poti s-o si speli, si o pui pe foc impreuna cu ingredientele pentru sosul cel dulce-sarat-acrisor: mirin, sos de soia, zeama de lamaie si zaharul. Aduci totul la punctul de fierbere, apoi micsorezi focul si lasi sosul sa se ingroase (zaharul se caramelizeaza si totul incepe sa miroasa a "bun" :) ). Cand este gata, il iei de pe foc si tavalesti chiftelutele de pui bine de tot in sos.
5.Distribuie orezul si spanacul in farfurii, aseaza chiftelele peste si serveste imediat.
Enjoy!