contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chiftele Din Dovlecei Cu Parmezan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu știu dacă ”chiftele” e denumirea potrivită pentru această rețetă, însă asta îmi vine în minte când le văd în farfurie. Le puteți spune pârjoale, plăcinte sau cum vreți voi, pentru că fiți siguri că nu contează denumirea, cât contează gustul lor. Și pentru asta nu am nici o îndoială că e delicios, cu atât mai mult cu cât conțin dovlecel, mărar și parmezan, trei ingrediente care se combină foarte bine. Gustul ușor dulceag al dovlecelului contrastează cu cel sărat al parmezanului, fiind completat perfect de mărar, care aduce o notă binevenită de prospețime în toată povestea.
Pentru aproximativ 30 de chiftele am avut de voie de:
1 dovlecel mare (aproximativ 500 g)
2 ouă
4 linguri de făină
4 linguri de pesmet
4 linguri de parmezan (am uitat să-l pun în poza cu ingredientele! :d)
mărar proaspăt (minimum o jumătate de legătură)
sare și piper
Am curățat dovlecelul și l-am ras pe răzătoarea mare. L-am stors puțin de zeamă și l-am pus într-un castron.

Am adăugat apoi făina, pesmetul, sarea și piperul și le-am amestecat cu mâna.

Am bătut ouăle și le-am turnat peste dovlecel.

Am pus apoi mărarul tocat...

...și la urmă parmezanul.

Am amestecat totul foarte bine și, cu o lingură, am pus aluatul format în uleiul încins. Aluatul are o consistență moale, mult mai moale decât cea a chiftelelor din carne, însă nu trebuie să curgă. Consistența se mai poate ajusta adăugând făină sau pesmet dacă e prea moale, respectiv un ou bătut dacă e prea tare (ceea ce e destul de puțin probabil să se întâmple, pentru că dovlecelul mai lasă zeamă după ce ați adăugat sare pe el). După ce ați pus aluatul în tigaie, puteți să le apăsați puțin cu lingura să fie mai plate, pentru că astfel interiorul se va prăji uniform.

Am rumenit chiftele pe ambele părți și le-am scos apoi pe un șervet de hârtie, ca să se scurgă surplusul de ulei. Le-am mâncat cu sos de usturoi verde cu smântână și cu pâine proaspătă. Sunt foarte bune atât calde, cât și reci. Merge bine o bere rece lângă ele.