contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chiftele Italiene De Cartofi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Nu stiu cum sunteti voi, dar mie imi e imposibil sa apreciez cantitatea exacta de piure pe care o vor manca 2 oameni... nu mai zic cand trebuie sa fac piure pentru mai multe persoane... the horror! Asa ca, invariabil, raman cu mai mult sau mai putin piure pe fundul cratitei, trist si parasit, care pana de curand sfarsea in cosul de gunoi... But, no more - nu mai risipim nimic, in schimb, facem chiftelute delicioase de cartofi! Oh, yeah!

 

Ideea de baza, deci, este resturi de piure => chiftele de cartofi. Acum, ca vreti sa fie italiene sau spaniole sau tailandeze, e dupa cum va taie pe voi capul.

Chiftelele mele aici de fata sunt italiene din urmatoarele motive: 4 rosii uscate la soare taiate marunt, 2 linguri de pesto, 2 catei de usturoi pisati, ceva patrunjel tocat + vreo 3 linguri de parmezan ras. Toate le-am amestecat cu puireul ramas (echivalentul a vreo 4 cartofi medii, fierti si zdrobiti fara mila), impreuna cu un ou, sare si piper.
Am format chiftelute grasune, le-am tavalit prin pesmet (for the extra crunch ;) si le-am prajit pana s-au facut rumene si aurii si frumoase din-cale-afara.
Le-am servit salata de rucola si cu sos din iaurt + 1 lingurita de pesto ... e posibil sa se fi strecurat si un catel de usturoi zrdobit pe acolo...  ce sa fac daca sunt innebunita dupa usturoi?!  ...but that is beside the point.


Important e ca sunt buuuuune rau. O sa ma straduiesc sa-mi ramana cat mai mult piure de acum inainte :D
* Pe aceiasi idee simpla, poti face chiftelute de cartofi de toate natiile posibile

  • tailandeze - amesteci 1 lingura de red curry paste, o ceapa verde taiata marunt si coriandru proaspat tocat
  • marocane - adaugi 1 ceapa si 3 catei de usturoi caliti + un praf de chimion, unul de turmeric si niste patrunjel maruntit
  • indiene - cu o lingurita de garam masala, 1/2 cup de mazare oparita si o ceapa alba, calita
  • grecesti - cu 1/2 cup feta sfaramata, 3 cepe verzi, menta + marar tocate si 1 lingura de suc de lamaie
  • spaniole - cu chorizo tocat si paprika afumata

Articol recomandat de leblogpiquant.blogspot.com