contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chifteluţe De Cartofi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Zilele trecute m-a întrebat cineva dacă nu ştiu nişte reţete de mâncăruri de post care să arate şi bine şi care să nu fie nici greu de făcut. Aşa mi-am adus aminte că bunica din partea mamei făcea în postul Paştelui nişte chifteluţe de cartofi senzaţionale, pe care le „arunca” apoi într-un sos de roşii picant, cu mult usturoi şi ardei iute, şi o mână de măsline ca să mai taie din iuţeală.
Ştiu că feribea cartofii în coajă până aproape erau fierţi, îi trecea rapid pe sub un jet de apă rece şi îi decojea. Îi zdrobea apoi cu furculiţa, adăuga sare şi pătrunjel verde tocat mărunt-mărunt, puţin piper şi făină cât să iasă un aluat un pic mai gros decât ăla de clătite. Din compoziţia asta făcea rotocoale pe care le trecea prin pesmet proaspăt şi le arunca pentru 2-3 minute în tuciul plin cu ulei încins. Le scotea şi le lăsa într-o sită lşa scurs, timp în care prepara sosul, din puţin ulei folosit la prăjitul chiftelelor, o sticlă de suc de roşii, 2 ardei iuţi tocaţi fin de tot şi 6 căţei de usturoi zdrobiţi. După ce sosul dădea de 2 ori în clocot, adăuga o lingură sănătoasă de zahăr şi un pumn de măsline negre, amesteca puţin şi stingea focul. Ne punea apoi chiftelele în farfurie, turna vârtos nişte sos deasupra şi ne îndemna să mâncăm alături de o salată verde şi un boţ de pâine de casă, cu cartofi, cum altfel.
Poftă mare vă doresc!

Ingrediente:
5-6 cartofi mari, 1 legătură pătrunjel verde, 250 ml suc de roşii, 2 ardei iuţi, 5-6 căţei de usturoi, 150 grame de măsline negre, sare, piper, zahăr, pesmet şi făină.