contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chiftelute De Peste Si Ceva Cumparaturi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Asta e o reteta din seria celor comise in pauza publicitara. Pestele impricinat, un model de cod, parca Alaska pollock scria pe punga.

Am pus la fiert pestele cu sare, zeama de lamaie, boabe de piper si foi de dafin. De tocat am rezolvat cu domnul Braun in care am pus intai ceapa, usturoi, patrunjel si ardei iute.

Am adaugat pestele fiert, scurs si racit, oua si pesmet. Si apoi chiftelutele le-am pus intr-un vas antiaderent uns cu putin ulei.

Le-am intors o singura data, a fost in regula. Voiam sa le fac un sos, “yellow curry“. Vezi sa nu.

Extrem de simple si foarte bune. Cu anumite restrictii la condimente cred ca merg si pentru cei mici.

==================

Azi a fost nevoie musai sa ajung in Auchan pentru o chestiune tehnica. Si am zis sa iau si cele trebuincioase casei, nimic special. Bai mi-a cazut, vorba aia “fixionomia fetzei” ce preturi necusorule. La mai toate au explodat. Mile, gatul, adica ala din care nu alegi mai nimic, era cel mai ieftin, 33 kila, restul, pulpa, coaste, ma rog, urcay spre 40 kila. Luam odat un peste marinat de la Ocean Fish, bun, trei nimicuri, 11 lei, coacaze (nu prea inteleg de ce s-ar importa draciile alea), 15 lei suta de grame. Nu mai stiu, m-am socat de multe preturi.

Acum faptic ce am luat. Astea au fost fitza mea, nu renunt niciodata la ele daca apar, desi sunt scumpe sunt extraordinar de bune. Nu numai ca nu mai dau cu vopseaua, dar astept sa treaca pastele, ca le iau la jumatate de pret dupa.

Am sa evit sa discut despre produsele care se pun in zona toaletei, alea s-au dus la nebuni, asa ca va arat ce am mai luat eu.

La preturile la care au ajuns cascavalurile, cel afumat de Comintex a ramas decent, 33 kilogramul, ala gaurit, 16 lei bucata.

Am gasit niste beri inca neincercate. Uleiul de samburi Monini, 11,55 sticla. Laptele ala l-am luat nu stiu de ce, marca lor, l-am folosit la piureul unei retete. Care e logica unui UHT la 200 ml nu inteleg, poate sa iti iei la munca? Dar cu punga aia risti mult, sa se sparga, sa se verse. Ei stiu.

Si o chestie foarte curioasa, desi are o logica. Intr-un colt de raion se vand pachetele mici de tot de diverse, carne de vita, porc, tocata, carnati. Adica aproape la suta de grame. Logica o vad asa, ori e clar pentru cei care nu isi permit sa dea bani pe o bucata zdravana de carne, ori dezambaleaza produse care stau sa expire si, reambalandu-le, le dau o noua data. Altfel nu imi explic de ce ar irosi atatea caserole, folie si etichete.

Am luat o bucatica mica de vita sa vedeti, era buna, nu mirosea a nimica, spre deosebire de alte produse cu care am luat teapa asta era in regula. Asa ca logica o fi explozia de preturi in detrimentul buzunarului, preturile nu scad, scad portiile. E bine, o sa fim un neam de manechini si manechine.

Campion tot al batrn, la Auchan de la 12 lei in sus kilul de ardei, el a gasit in Obor ce e in poza cu doi lei si ceapa asisderea. Centura neagra, ce mai.

Cum ma intorceam eu cu ale mele spre parcare, intr-un magazin de produse de copilasi cineva lua din vitrina un soi de trotineta de plastic roz pentru o fetita care nu era foarte impresionata. Parintii incercau sa o convinga ca e eca mai cea, ma uitai si eu la pret, ca era singura trotineta din magazin, plastic, made in China. 6 milioane (aproape).

Eu nu mai inteleg nimic, ma scuzati, hard roc aleluia. Inteleg mancare de cea mai buna calitate oricare ar fi pretul pentru copil, da o trazneala de plastic … nu ma bag, hard roc aleluia si bora bora.

Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com