contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chiftelute Din Urzici

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



...prima mea incercare culinara...si implicit si primul meu succes in bucatarie :P
...intamplat pentru prima oara acum muuuulti ani (mai bine nu imi amintesc cu exactitate cati :D) cu care ma laudam si-aici: Primul meu interviu
Am reluat, iata, apusul subiect, acum cand toata gradina musteste, pe garduri si aiurea, de tufe tinere ( si extrem de intepatoare :P) de urzici...caci mi-am promis ca n-am sa las sa treaca primavara asta fara sa va arat reteta care m-a intrigat si m-a facut sa imi doresc sa stiu mai multe despre tainele bucatariei :)
Ii multumesc (ca la Oscar :P) tatalui meu, care a suportat cu stoicism intepaturile rebele, facand astfel posibila aceasta demonstratie :))
...dar pana una, alta, cred ca ar trebui sa ma laud cu "productia verde" de care va amintesc constant :P

...exact cum sint mai bune...fragede si viu colorate:


...din acelasi "lot" am facut deja de doua ori pana acum mancare de urzici, identica in preparare cu cea de spanac (am sa v-o arat cat de curand, in ambele variante) si cel mai important: mi-am umplut cu ele un sfert de congelator :)))
Ingrediente:
- 500 g. urzici proaspete
- 3-4 cepe
- 2-3 linguri faina
- 1-2 felii paine
- 4 oua
- sare, piper
Mod de preparare:
Se spala urzicile:

Se fierb in apa usor sarata:

Se toaca apoi, dupa ce in prealabil au fost lasate la scurs:

Se taie marunt si se caleste ceapa :

Se adauga urzicile si se inabusa pana scad:

Se pun doua oua batute si se amesteca totul bine:


Se ridica de pe foc si cand compozitia s-a racit se adauga faina si painea:

...galbenusurile si sarea, piperul, dupa gust:

Se adauga albusurile batute:

Se formeaza cu ajutorul unei linguri (compozitia e totusi moale si destul de lipicioasa) chiftelute din compozitie, pe care le vom modela cu mainile pudrate din belsug cu faina:

Se prajesc, pe rand, in ulei incins:

Se scot cu o paleta pe un platou (tapetat cu hartie absorbanta)

Foarte ademenitoare, odata strapuns invelisul :P

Asta a fost si sper mult sa va placa :)
Si-acum, ca si atunci, pe vremuri :P ...mi s-au parut extrem de usoare si revigorante.


Articol recomandat de savalaura.blogspot.com