contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chiftelute Marinate,alta Varianta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am inceput un proiect,asa se zice acuma,de revalorificare a carnii tocate.Am inceput cu friptura cu palarie si continui acum cu chiftelutele marinate.Prima diferenta notabila fata de cele cu care suntem obisnuite,este folosirea pesmetului in loc de paine muiata in apa sau lapte.Nu am descoperit eu asta evident,dar este a doua oara cand folosesc pesmet in loc de paine si diferenta mi se pare notabila.Chiftelutele ies mult mai fine si tinuta lor este mult mai buna,textura chiftelei asijderea.In rest,despre condimente am mai vorbit si vedeti in continuare care mai sunt diferentele fata de chiftelutele obisnuite.Pentru ca folosind pesmet ,amestecul de carne trebuie hidratat,chiftelutele nu trebuie sa fie seci .
INGREDIENTE :
Lg=lingura
lg=lingurita
-1 kg carne tocata,eu am folosit amestec de porc cu vaca
-5 Lg  pesmet
-2 oua
-1 Lg ketchup
-2  Lg smantana
-2 cepe
-4 catei de usturoi
-1 Lg menta uscata
-1 lg cimbru
-1/2 lg fulgi de ardei iute(optional) sau dulce
-sare,piper dupa gust
-2 cutii rosii decojite maruntite
-2 Lg pasta de rosii
-8-10 frunze de busuioc proaspat si tocat pentru ornat (daca nu aveti, folositi patrunjel )
-100 g mozzarella taiata cubulete
MOD DE PREPARARE:
-carnea tocata se amesteca cu ceapa si 2 catei de usturoi tocate,fulgii de ardei iute ,ketchupul,smantana si restul condimentelor.Gustam si potrivim de sare si piper
 -dam forma rotunda chiftelutelor
-dupa care le prajimm in ulei incins,pana se rumenesc pe toate partile,apoi le scoatem si le lasam pe un servet de hartie sa-si lase excesul de ulei

-intr-o cratita dam in clocot rosiile tocate , pasta de bulion ,1/2 lg cimbru ,sare,piper si lasam sa fiarba la foc mic 5 minute.Adaugam ceilalti 2 catei de usturoi zdrobiti
-adaugam la sos chiftelele si mozzarella si le lasam la fiert molcom,acoperite cu capac, inca 5 minute.
-rectificam daca e cazul gustul,inchidem focul si presaram busuioc verde tocat
Pofta sa fie!!!!