contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chili Con Carne

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Originalul retetei nu se stie exact care este, deoarece popoarele se cearta intr-e ele ... dupa denumire ar fii un produs mexican, dar texanii spun ca e a lor, la fel si spaniolii chiar si chinezii am citit undeva ar avea degetele in joc...na egal a cui este inventia, important este ca, varianta aceasta care am pregatit-o este foarte gustoasa.
Aici reteta:
INGREDIENTE:
- ca.30g ulei
- ca.700g de carne de vita sau juma. de porc si juma. de vita
- ca. 500g ceapa de pref. rosie
- 2 doze de fasole boabe Kidney a 400g
- 1 doza porumb fiert a 300g
- 300g supa facuta in casa sau apa si 1 cub de supa-bio.
- 3 cafele espresso
- 1-2 buc. de ardei Chili  sau parf de Chili
- 1ls pasta de ardei / 1lc paprica
- 4ls pasta de tomate
- 4 catei de usturoi
- 1lc chimen in cruce
- 1 virf cutit scortisoara
- ca. 30g ciocolata neagra(80% cacao)
- sare
- piper
MOD PREPARARE:
- dozele de fasole si porumb se desfac se scurg, dar zeama NU se arunca ci se pastreaza deoparte.
Ceapa se curata si se taie foarte marunt. 
Carnea se prajete in uleiul bine incins, se scoate si se pune deoparte, iar in grasimea ramasa(eventual se mai adaoga ceva ulei)se pune ceapa la prajit.
Ceapa se prajeste foarte bine pina cind aceasta a devenit bruna.In continuare se adaoga pasta de tomate care la fel se prajeste amestecinduse mereu, se adaoga in continuare pastaile de chili tocate marunt fara seminte sau praful de chili, paprica, chimenul in cruce la fel macinat, scortisoara, usturoiul presat sau taiat marunt si carnea.
Toate acestea se prajesc scurt si se sting cu cafeaua espresso, zeama scursa din conserve  si supa sau apa+cubul instant de supa.Se lasa totul sa fiarba foaaaaaaarte usor ca. 20 min.
In continuare se adaoga boabele de fasole si porumb si ciocolata.
Totul se amesteca bine, se lasa sa fiarba ca. 10 min. amestecind din cind in cind si se degusteaza, adaougind sare si piper dupa gust.
Se mai lasa citeva minute sa fiarba usor, dupa care se poate servii
Se seveste dupa dorina fiecaruia;cu garnitura de orez, cu piine alba prospata, chiar se poate garnisi pizza....gusturile si fantazia nu au margini...

Doresc spor la preparare si savoare deplina!
http://leckereien.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss