contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chocolate Cookies

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ciocolatosi pana la ultima firmitura!

Cat de multa ciocolata poate exista intr-un fursec? Raspunsul? Cat de multa! Pentru iubitorii de ciocolata, acesta ar fi fursecul perfect! Va spun sincer ca nu cred ca am folosit vreodata atat de multa ciocolata intr-un fursec atat de mic. Reteta este americana, bineinteles :) si specifica vreo jumatate de kilogram de ciocolata (pentru vreo 2 tavi de fursecuri) plus ceva chips-uri de ciocolata! 


Intr-atat de nebuna nu sunt, deci am injumatatit cantitatile ingredientelor si zic eu ca bine am facut caci au iesit destul de multi biscuitei incat sa se sature si prietenii si rudele. Sunt intr-adevar deliciosi, dar recomand consumul cu masura, asta daca cineva poate sa inteleaga ce inseamna cuvantul "masura" atunci cand savureaza acesti biscuitei :). Si daca nu v-am convins, va mai zic ceva, cat sunt calzi sunt moi precum prjiturelele negrese tip brownies, atunci cand se racesc sunt chiar biscuitei dar cu si mai mult gust de ciocolata! E un duo perfect! :)

Am folosit:
120 g ciocolata neagra 70% cacao de buna calitate
120 g ciocolata cu lapte de buna cal
30 g unt
2 oua
100 g zahar
1 lingurita esenta de vanilie
130g faina
1/2 lingurita praf de copt
120 g chocolate chips (bobite de ciocolata)


Mai inti incazim cuptorul la 175 grade C

pe baie de abur punem la topit cele ciocolata neagra si cea cu lapte impreuna cu untul



Intr-un caston batem bine de tot cele 2 oua impreuna cu zaharul, si zaharul vanilat, pana isi dubleaza volumul


ciocolata topita o lasam un pic sa se raceasca (cat sa o simtim un pic calda pe deget) si apoi o adaugam la amestecul de oua


obtinem o crema spumoasa si lucioasa la care adaugam faina amestecata cu praful de copt, amestecam totul cu o lingura sau spatula


apoi adaugam bobitele de ciocolata



luam cate o lingurita din compozitie si punem pe tava de copt acoperita cu hartie de copt



lasam la copt 10-maxim 12 minute si nu deschidem usa cuptorului intre timp!


lasam la racit si savuram

va asigur ca daca inchideti ochii nu veti sti ce mancati, ciocolata sau fursec!

sau cat sunt calde, poate veti sti ca mancati o negresa

 sunt delicioase!

fine si delicate


i wish you a Merry Chocolate Christmas!



Articol recomandat de andreeachinesefood.blogspot.com