contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chocolate Fudge

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


...adica baton de ciocolata, mai pe romaneste :P...dar nu unul oarecare, ci unul foooarte rapid si desigur, delicios, desi asta nu mai trebuia mentionat avand in vedere ce ingrediente intra in compozitia lui :)
Are din plin ciocolata, lapte condensat si unt!!!!!!!!!!!!! ...si ce e si mai grozav: se face in doar 3 minute :P
Asta e varianta "la microunde" dar trebuie sa stiti ca se poate prepara si la aragaz, doar ca necesita cateva minute in plus de fierbere...
Am mai pregatit o data "batonul" acesta, numai ca atunci nu aveam lapte condensat la cutie, ci facut in casa. Deci se poate si asa ;)
E o idee minunata, si rapida, pentru sarbatorile de iarna care vin, Va veti impresiona cu siguranta musafirii :)
Ingrediente:
- 1 conserva de 400 g. lapte condensat
- 50 g. unt
- 400 g. ciocolata cu lapte sau neagra, cu minim 50% cacao
- alune, nuci, stafide, toate optional :P
- esenta de rom, la fel de optionala :))

Mod de preparare:
Se rupe ciocolata in bucatele sau se taie cu un cutit, cum reusiti mai bine :)
Se adauga intr-un vas de sticla (yena) impreuna cu laptele condensat si untul rece, taiat cubulete. Se amesteca bine. Se seteaza cuptorul de microunde la putere maxima, se introduce vasul si se lasa 3 minute, timp in care se pregateste o forma (de preferinta patrata) cu dimensiuni de cca. 20 cm/20 cm, tapetata cu folie transparenta. Puteti sa folositi si folia de Al. dar aia e mai nabadaioasa :))) ...adica se cam prinde de ciocolata...
Cand au trecut cele 3 minute, se scoate vasul din microunde. Nu va arata prea pretty :D, dar nu va lasati inselati de prima impresie, dupa ce amestecati energic, se va transforma intr-o crema frumoasa si lucioasa ;)
Se adauga alune si arome, etc. (mie-mi place simpla) si se toarna in forma patrata deja pregatita.
Se niveleaza si se da la rece pentru minim 2 ore. Ideal ar fi sa stea peste noapte...
Eu n-am lasat-o decat 1 ora, ca sa nu pierd soarele ce mi-a incalzit fereastra :P, din care cauza si arata mai moale, dar voi s-o tineti atat cat trebuie ;)
Se taie in patrate si se servesc cu maaare pofta!!!!!!!!! ...din cate am vazut eu la ai mei barbati :)))
Poze de final :)


Le multumesc din suflet (ca la Oscar :D) Annei Foster pentru aceasta reteta (si lui Paradis, de la care am aflat ca se poate prepara si la aragaz) cat si finutilor nostri dragi: Alina si Gabi, care m-au aprovizionat cu cateva minuni din astea :)))

P.S. Mai am cateva retete minunate cu lapte condensat sa va arat, si tot special "create" pentru Craciun sau revelion, asa ca ne mai auzim :P