contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chocolate Lava, Lava Cake, Vulcan De Ciocolata - Un Dezmat Ciocolatos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De ceva vreme imi doream sa ii fac o surpriza sotului meu. O surpriza dulce, cu multa ciocolata... pentru ca merita putin rasfat! Am tot auzit de acest desert spectaculos, plin de ciocolata lichida si mi-am imaginat ca trebuie sa fie extrem de complicat. M-am inarmat cu curaj si am pornit in cautarea retetei.
Nu mica mi-a fost mirarea sa descopar cat de usor se poate face, e un desert de "incepator" in ale bucatariei, cum bine sublinia Adi Hadean, sursa mea de inspiratie.

Pana si ingredintele sunt la indemana :
- 200 g unt + putin extra pentru uns formele
- 400 g ciocolata ( nu va zgarciti, luati o ciocolata buna, ea e tot farmecul acestui desert)
- 3 oua
- 3 linguri de zahar + putin extra pentru tapetat formele
- 3 linguri de faina

- aproximativ 8 forme de aluminiu, de unica folosinta. O tava de briose este la fel de buna :)

Si pentru ca va promiteam o reteta simpla, prepararea este la fel de rapida : punem la topit untul cu ciocolata, in bain marie. In timpul cat se topeste ciocolata amestecam bine ouale cu zaharul si cu faina, fana obtinem o crema fina.

Promit sa revin cu poze din timpul prepararii cat de curand ! 

Pentru ca nu am vrut sa risc sa fac omleta, am lasat putin la racit crema de unt si ciocolata apoi am turnat-o incet in crema de ou, amestecand mereu. Si gata compozitia!
Formele se tapeteaza cu unt si zahar. Se toarna compozitia in ele si apoi se aseaza in cuptor, la 200 g celsius, intr-o tava. Nu pentru multi timp, ci pentru circa 10-12 minute, pana cand suprafata incepe sa crape. In acel moment miezul este inca cremos, plin de "lava de ciocolata". Un exces de zel le poate coace prea mult dar nici asa nu vor fi rele la gust :). Desi pare un detaliu minor, timpul de coacere este esenta acestei prajituri! Nu va lasati inselati de aspectul de prajitura nefacuta. Asa trebuie sa fie.

Se servesc ornate cu sos de ciocolata, inghetata, fructe etc. Un singur lucru e cert : niciodata una nu e de ajuns :)