contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chocolate Mud Cupcakes

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
...sau cele mai ciocolatoase prajiturele din lume.

Pentru aluat
- 125 g unt, cubulete
- 100 g ciocolata amaruie, tocata
- 125 ml apa fierbinte
- 2 lingurite cafea instant
- 60 ml lichior de cafea
- 200 g zahar brun
- 100 g faina
- 40 g faina cu agent de crestere
- 1 ou
- 2 linguri cacao
Topping
- 200 g ciocolata amaruie
- 125 ml smantana
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 160 C. Tapetati o forma de briose cu hartie de copt. Puneti intr-o craticioara pe foc mic untul impreuna cu ciocoalata, apa fierbinte, cafeaua instant si lichiorul de cafea. Amestecati in continuu pana cand untul si ciocolata s-au topit si amestecul devine omogen. Luati apoi de pe foc si adaugati zaharul brun. Amestecati pana acesta s-a dizolvat complet si lasati compozitia sa se raceasca usor, timp de 5 minute.
2. Cerneti cele doua tipuri de faina impreuna cu cacaua deasupra amestecului de ciocolata si incorporati-le cu ajutorul unui tel. Adaugati oul si amestecati bine. Impartiti aluatul intre cupele de briose si dati la cuptor pentru 15-20 de minute. Atentie trebuie sa ramana usor umede in interior. Transferati-le pe un gratar de bucatarie si lasati-le sa se raceasca complet.
3. Pentru topping-ul de ciocolata topiti pe baie de aburi ciocolata amaruie impreuna cu smantana. Decorati cu crema obtinuta cupcakes-urile si serviti-le simple sau presarate cu fulgi de ciocolata alba.
comentarii