contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Choix à La Creme

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Choix à la creme, in viziunea mea...
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente pentru o tava plina, plina...
* 40 g unt
* 250 g apa
* 150 g faina
* un praf de sare
* 3 oua
crema pasticcera
visine (congelate, decongelate si fierte cu zahar...)

Intr-o craticioara cintarim apa, adaugam untul taiat bucatele si punem la fiert. In momentul cind incepe sa fiarba, deci s-a topit untul... dam la o parte de pe foc, adaugam toata faina cernuta si amestecam repede cu o lingura de lemn. Punem din nou pe foc, de aceasta data la flacara mica... si amestecam incontinuu, pina compozitia se dezlipeste de pe peretii craticioarei. Lasam la racit si adaugam un ou, amestecam pina se incorporeaza bine. Procedam la fel si cu celelalte doua, le adaugam pe rind si amestecam bine.
Preincalzim cuptorul la 220 de grade, ungem cu unt tava de la cuptor (atentie daca puneti hirtie de copt, nu vor creste asa gogoselele nu vor creste prea mult) iar cu siringa pentru dulciuri  formam gogosele cu un diametru de cca 5 cm, facem cercurile (nu stiu cum sa le spun,... discuri), de doua ori, adica unul peste altul ca sa iasa frumoase. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 220 de grade timp de 25 de minute- Vedeti cum arata, sint... perfecte si nu se vor lasa cind se vor raci.

 


Le lasam la racit, taiem capacelul de deasupra si din nou cu siringa pentru dulciuri,  le umplem cu crema pasticcera...

 


cele originale se umplu cu crema/budinca de ciocolata, apoi cu frisca, se pune capacelul si se presara zahar praf. Eu am pus capacelul, am pus si deasupra din nou un pic de crema pasticcera, o visina ca sa dea culoare si am presarat zahar vanilat... Sint delicioase...

 


Inca o poza si dispar...
Va doresc o duminica minunata *



Articol recomandat de danielaincucina.blogspot.com