contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Choux A La Creme Cu Alune Si Dulce De Leche

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand gasesc o reteta care-mi place mult, ii raman pe veci fidela.
Aluatul fiert este unul dintre preferatele mele si daca rasfoiti in blog incepand de aici (click), veti vedea ca se poate varia superb, in fel si chip.
Reteta aceasta (click) de gogosele este combinatia de ingrediente perfecta pt gustul nostru.
Reiau lista de ingrediente cu adaugarea alunelor, insa procedeul este acelasi cu cel de la choux a la creme (vedeti linkul de mai sus)
Pentru aluat
250ml apa+ 100g de unt+ 150g faina+ 4 oua+ + 60g alune macinate+ un vf lingurita de sare
- alunele se adauga la final, dupa ce toate ouale au fost incorporate in aluat
** taina:
Nu uitati ca 'verzele' se umfla frumos, daca aluatul este foarte rece cand il dati in cuptorul foarte fierbinte.
Choux-urile de azi au un aspect mai rustic din cauza adaosului de alune, care usuca putin aluatul, insa, va asigur, ca nu deranjeaza cu nimic rezultatul final.

Creme patisiere cu dulce de leche si lichior Frangelico
- 180ml dulce de leche la temperatura camerei (il puteti prepara ca aici(click))
- 500ml lapte sau frisca de 15% grasime
- 50g zahar
- 1 praf de sare
- 3 galbenusuri
- 60g faina
- 30ml lichior Frangelico (un lichior de alune)
- 1/2 lingurita extract de vanilie
- optional 75 unt
Preparare:
- 1/2 din lapte /frisca si duclele de leche se infierbanta bine intr-o craticioara in bain-marie
- cand amestecul este f fierbinte, se adauga galbenusurile+restul de lapte+faina si lichiorul si se tine pe foc amestecand incontinuu pana amestecul se intarseste si lingura lasa urme in el, moment in care se trage de pe foc si se adauga extractul de vanilie
- dupa ce s-a racorit bine (lasam crema la racit, acoperita cu o folie de plastic, atentie! folia este pusa direct pe crema pt a evita formarea unor pojghite inestetice) putem adauga untul care a fost tinut la temperatura camerei.

Choux-urile racite se taie in 2, pe orizontala, se umplu cu crema si eventual frisca, apoi se orneaza cu dulce de leche (eventual aromat cu un strop de frangelico)
Remarca: daca vi se par cele 50g zahar in surplus in crema, va garantez ca nu sunt.