contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Choux A La Creme

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Gogosele pufoase umplute cu ce vreti voi :). Am refacut (putin modificata) aceasta reteta cu margarina Rama.

Ingrediente aluat:

  • 110g margarina Rama
  • 140g faina
  • 1 lingurita zahar
  • 200ml apa
  • putina sare
  • 4 oua ( 50-60g)

Punem apa la fiert impreuna cu zaharul, sarea, margarina. Cand da in clocot stingem focul , punem toata faina si amestecam energic pana se desprinde aluatul de oala.

Lasam putin sa se racoreasca si adaugam ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare.

Punem cu lingurita aluat ( sau cu spritul ) intr-o tava tapetata cu foaie de copt, formand mici gramajoare.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180g timp de 25 de minute.

Le scoatem, lasam sa se raceasca si apoi decupam un capacel cu un cutit ascutit.

Le umplem cu frisca sau crema de vanilie. Eu le-am umplut cu frisca.

 

PP

Articol recomandat de amalia-mylife.blogspot.com