contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Choux A La Creme

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:
COJI:

300 ml apa

100 ml ulei

200 gr faina

6 oua

1 fiola esenta de vanilie
un praf de sare

CREMA:

1 l lapte

300 gr zahar

10 linguri faina
200 gr margarina

3 oua

1 fiola esenta de vanilie

DECOR
frisca batuta
zahar pudra cu aroma de vanilie
PREPARARE:

COJI:

Se pune apa, uleiul si praful de sare sa fiarba la foc potrivit. Cand incepe sa clocoteasca se adauga toata cantitatea de faina si se amesteca repede cu o lingura de lemn pana ce aluatul se omogenizeaza si se desprinde de pe peretii vasului. Se da vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca dupa care se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Nu se adauga urmatorul ou pana ce primul nu este bine omogenizat. La final se pune esenta de vanilie. Cu ajutorul unui pos cu sprit se formeaza rozete mici, pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava in cuptorul incins si se coc cca 20-25 de minute (in functie de cuptor), iar in primele 15 minute sub nicio forma nu se deschide usa cuptorului. Dupa ce se scot din cuptor se lasa sa se raceasca. Cojile calde fiind, nu se pun unele peste altele ca se vor lasa.

CREMA:
Se amesteca bine zaharul, faina si ouale cu putin lapte caldut pana se omogenizeaza, apoi se toarna restul de lapte si se pune pe foc mic amestecand mereu pana se obtine o crema mai groasa precum budinca. Se lasa apoi sa se raceasca putin dupa care se incorporeaza margarina taiata bucatele si la sfarsit esenta de vanilie.

Se taie gogoselele pe jumatate,
dar nu de tot, se umplu cu un strat de crema, deasupra se pune frisca batuta, apoi se aseaza la loc capacul si se decoreaza cu zahar pudra.
POFTA BUNA!