contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chow Mein Aproape Vegetarian, Ba Chiar Spre Vegan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Chow mein sunt amestecuri de legume cu sau fara carne, peste ori fructe de mare, trase la tigaie, cu taitei, cel mai simplu si banal preparat existent si care se face in general cu diverse modele de taitei, de orez sau nu, cu sau fara eu, eu fac in general cu cei din punga de ramen, dupa sfatul unui chinez care mi-a fost sef. Stiu ca v-am mai povestit, dar na. De data asta am fiert oul, normal il pun in amestec.

Slide1

Intai sa va spun ca mi-s tare mandra de wokuletul meu cel nou, m-am sucit, m-am invartit, nu am rezistat sa nu il imprietenesc cu bucataria mea. Deci in mnealui am pus legume la calit, in ulei de arahide.

Slide2

Am vazut inclusiv la TV (chiar ieri la Nigella) treaba cu calitul in ulei de susan, nu stiu de unde le-o fi venit ideea si, trecand peste faptul ca e foarte scump sa faci asa ceva, ma intreb cum or putea manca legume calite in ulei de susan care nu numai ca are gust si miros puternic, atat de specific, dar se arde foarte repede, sigur, daca nu cumva o exista vreun ulei de susan pentru gatit, special pentru wok si nu stiu eu, ceea ce e posibil.

Oricum, daca nu ma impiedicam de o bucatica de branza din aia de i-am zis eu halloumi romanesc, ar fi fost foarte vegan preparatul, dar m-am handit sa vad cum se comporta respectiva in amestec (ne putem imagina ca e tofu).

Slide3

In original se oparesc separat pastele, in adaptarea mea la sfatul chinezului, se pune apa peste legume, apoi pastele, se amesteca bine si se lasa nitel in pace. A, cica poti pune orice legume dar e musai macar putin varza.

Slide4

Slide5

Bineinteles ca am pus si sos soia si ulei de susan si am lasat pastele sa bea totul acolo.

Slide6

Amu stiu ca nu e mare reteta dar mie imi place mult si la gust si texturi si ca se face in no time.

Slide7

Apropos de ou, ala din poza e fiert cam 3-4 minute, deci nu iese moale neam la timpul ala, ca idee. In rest, sa avem o zi usoara, a mea e cu emotii asa ca rororo.