contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cinnabon

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:

Pentru aluat:
1 cana de lapte cald
2 oua, la temperatura camerei
1/3 ceasca margarina topita
4 1/2 pahare faina
1 lingurita sare
1/2 cana zahar
2 1/2 lingurita drojdie

Pentru umplutura:
1 cana de zahar brun
2 1/2 linguri de scortisoara
1/3 ceasca de unt topit

Pentru topping:
1 pachet de crema de branza
1/4 ceasca de unt moale
1 1/2 ceasca zahar pudra
1/2 lingurita vanilie
topping de ciocolata Nesquik

Punem toate ingredientele pentru aluat in masina de paine, in ordinea recomandata. Selectati programul pentru framantat si dospit aluat, apasati pe Start.
Dupa ce aluatul sa dublat in volum il scoatem din cuva masinii pe o suprafata usor presarata cu faina. Intindem aluatul cu sucitorul si-l ungem cu unt topit pe intreaga suprafata. Intrun vas mic, amestecam zaharul brun cu scortisoara.
Pudram intreaga suprafata a aluatului cu compozitia rezultata.
Rulam aluatul si il taiem in 12 rulouri.
Rulourile le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt
le lasam la cald cca 30 de minute la crescut.
Preincalzim cuptorul la 200 grade C si coacem rulourile pana devin aurii, aproximativ 15 minute. In timp ce rulourile sunt la copt, preparam glazura. Crema de branza (eu am folosit Philadelphia), 1/4 ceasca de unt moale, zaharul pudra si vaniliea se amesteca energic pana se obtine o pasta fina.
Dupa ce am scos rulourile din cuptor le ungem cu crema de branza si topping de ciocolata Nesquik.


Articol recomandat de bunatati-delicatese.blogspot.com