contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cinnamon Rolls - Cuiburi Cu Scortisoara

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

 Reteta mea e pentru masina de facut paine, dar se poate face si in stilul clasic (framantata cu mana).

Cinnamon Rolls sunt faimoase in America, fiind servite la micul dejun. Ganditi-va la un miros imbietor de scortisoara, vanilie si aluat proaspat scos din cuptor. Cam asa miroase in bucataria mea. Daniela, fetita mea cea mare, ma intreaba din 2 in 2 minute daca sunt gata. E prima data cand le fac, dar atatea sfaturi si retete am gasit si combinat incat chiar trebuia sa imi iasa bine din prima. Si bineinteles ca asa au si iesit ( ce modesta sunt, nu? ;)) ). 

 

 Mod preparare:

Intr-o cratita puneti laptele, apa si untul sa se incalzeasca, dar sa nu fiarba, (untul nu trebuie sa se topeasca integral). Puneti acest amestec, ouale, sarea, faina si drojdia in cuva masinii de paine, in ordinea data de producator (de obicei intai lichidele si apoi solidele, la sfarsit drojdia). Selectati functia "aluat". Urmariti aluatul ca sa nu iasa din cuva (mie mi-a iesit si am avut ce curata).

Intre timp amestecati scortisoara, zaharul si cocosul pentru umplutura. Preincalziti cuptorul la 190 C

Dupa ce s-a terminat programul, scoateti aluatul si framantati-l un minut (puteti sa-l impartiti in doua). Pe o suprafata cu faina intindeti cu sucitoarea aluatul in forma dreptunghiulara. Ungeti cu untul moale suprafata aluatului. Peste unt presarati amestecul de scortisoara si stafidele, lasand cam 2 cm liber pe margini.



 

Rulati aluatul strans pe lungime.Taiati aluatul in bucati de 2 cm (ar trebuii sa iasa cam 18 bucati). Asezati cuiburile intr-o tava unsa cu unt, cu o distanta de 2 cm intre ele, daca doriti sa nu se lipiasca una de alta (dar aici e tot farmecul)punetile mai distantiate, eu am facut si in acest fel si va asigur ca cele mai bune suntcele clasice. Acoperiti-le cu un prosop si lasati-le sa dospeasca pana se dupleaza volumul (cam 30 min.).

Coaceti-le la 190 C pentru 20-25 minute pana devin aurii.

 


Amestecati zaharul praf cu untul,vanilia, laptele si iaurtul. Glazura trebuie sa aiba o textura groasa, daca vi se pare prea lichida mai adaugati zahar praf.

Scoateti din cuptor tava si turnati peste glazura.

 

Pofta buna!!!

 

 

Reteta recomandata de www.sweetgirlsrecipes.blogspot.com