contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cioco Trufe Dieteticoase

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
_DSC2972
Daaaaaaa, e ceva dulce si daaaaa, e de dieta. Dieta Dukan. Ca nu tineti dieta, n-ar trebui sa va impiedice s-o incercati caci e o varianta buna pentru a curma pofta de dulce cu ceva si bun dar si light din punct de vedere caloric. Normal de vreme ce laptele ce-l contine e fara grasime, in loc de zahar folosim indulcitor, inca nitelus iaurt (tot degresat). Savuroase. Pentru fetele care tin Dukan , reteta asta este pentru faza de consolidare. Miam, miam.
Avem nevoie de:
- 5 linguri lapte praf degresat (sau poate chiar putintel mai mult). Unde o sa gasim asa ceva? ma veti intreba. Eu am luat la comun cu niste prietene care tin si ele Dukan de pe cafemagia.ro, taxele postale sunt cam mari dar cum am fost mai multe, s-a impartit si cheltuiala asta. Am cumparat marca Luxury – foarte gustos.
- 1 lingura iaurt 0% grasime
- 2 galbenusuri
- 3 lingurite indulcitor (sau in functie de gust). Sugerez indulcitorul de stevie – l-am cumparat din Carrefour (vreo 10 lei) dar am vazut si la Real, este 0 caloric si natural. Partea proasta este ca se amaraste la prepararea la cuptor, asa ca nu poate fi folosit decat in dulciuri facute ….ca sa zic asa, la rece, fara cuptor.
- 4 lingurite cacao degresata – adica sub 20% grasime
- cateva picaturi de arome (de care va place) – eu ma pus migdale, data viitoare pun esenta de cafea. Miam miam.
Se prepara indecent de simplu: se amesteca intr-un bol toate ingredientele pana se formeaza o pasta cu o textura suficient de ferma pentru a fi modelata in maini – mai adaugati lapte praf de e nevoie. Luam din pasta cu lingurita si modelam bilute rotindu-le in palme, le dam fie prin cacao fie prin indulcitor – sau prin ambele ca sa avem varietate. Le asezam pe o farfurie sau intr-o cutie, le acoperim si le bagam la frigider sa se mai intareasca. Dupa cum va spuneam…..O bunatate!
Saru`mana de masa, Heracleea, ca ai postat pe dietadukan.ro asa o bunatate.