contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciocolata De Casa

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ciocolata este deliciul „vinovat” de efectul starii de bine pe care o da organismului, prin cresterea secretiei de endorfina (hormonul fericirii). Avem asadar, un motiv destul de bun pentru a o consuma…in cantitati rezonabile, bineinteles.  :)
Ciocolata preparata in casa este cu atat mai buna, fiind un amestec de gusturi si arome impletite cu amintiri din copilarie.

INGREDIENTE:
250 g zahar, 150 ml apa, 250 g lapte praf, 2-3 linguri cacao, 150 g unt,
esenta de rom, alune, stafide.
PREPARARE:
Se fierbe apa amestecata cu zaharul, pana cand se obtine un sirop gros, ca la dulceata. Se adauga untul si se amesteca pana la topirea completa. Siropul se pune fierbinte, putin cate putin, peste laptele praf amestecat cu cacao. Se amesteca energic pana la incorporarea completa. Se adauga esenta de rom si umpluturile preferate (alune, stafide, nuci, migdale, fructe confiate, etc).


Compozitia obtinuta se pune intr-o tava, niveland bine cu ajutorul unei linguri, trecute tot timpul prin apa. Se lasa tava la frigider pentru 4-5 ore sau peste noapte.
Consistenta ciocolatei difera in functie de modul in care este fiert siropul. Astfel ca, in cazul unui sirop foarte bine legat, ciocolata se va inchega mai repede si va avea o consistenta mai densa; iar daca siropul este mai fluid, ciocolata va avea nevoie de un timp mai mare de stat la rece, iar consistenta ei va fi mai cleioasa.

Sa va delectati cu pofta!



Articol recomandat de truedelights.wordpress.com