contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciocolată De Casă

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Nu am mai facut de ceva timp ciocolata de casa; aveam niste retete... nu mai stiu pe unde. Dar daca nu le-am mai folosit nici nu mai eram sigura de ele. Asa ca am "googalit" putin, pana am dat de reteta de pe blogul Gourmandine si mi-am zis: "Asta e!"
Si asta a fost :) Am ales sa fac o portie mai mica, sa vad intai ce-mi iese.
Am fost foarte multumita de reteta, ciocolata a iesit atat de buna incat s-a lasat cu bataie :))


Ingrediente:
100 ml apa,
350 g zahar,
100 g unt,
250 g lapte praf,
40 g cacao,
esenta de rom.
Mai intai am pus apa la fiert si am adaugat zaharul, treptat, in cateva reprize, amestecand cu lingura, sa se dizolve. Am lasat la fiert cca 7-8 minute (Gourmandine zice 5, eu am lasat-o un pic mai mult, asa mi s-a parut necesar). Am amestecat din cand in cand cu lingura.


Am luat apoi cratita de pe foc si am adaugat untul si am amestecat pana s-a topit. Siropul a prins un pic de consistenta. Am pus si esenta.


Laptele praf l-am cernut impreuna cu cacaua. Amestecul rezultat l-am pus peste siropul de zahar si am inceput sa amestec.


Bine de tot. Pana s-a incorporat toata masa de lapte praf + cacao. Cu grija, sa nu ramana cocoloase.


Cam asa arata ciocolata...


Am turnat mai apoi compozitia intr-o tava tapetata cu folie si am dat-o la rece. A urmat partea cea mai grea! Asteptarea :D
Nu am folosit niciun fel de adaos, daca tot am testat reteta; acum ca sunt sigura de ea am sa vad eu cu ce o voi imbogati.
Un pic de blitz, s-o vedeti mai bine :)


Si inca un cadru...


Si mai de-aproape, asa, sa va fie pofta :P


Buna reteta!!



Articol recomandat de de-alebubulinei.blogspot.com