contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am primit cadou un pachet de lapte praf si tot ce mi-a trecut prin cap a fost CIOCOLATAAAA! Nu mai mancasem de multa vreme si nu facusem niciodata, asa ca am inceput sa caut in cartile din dotare si am gasit in cartea doamnei Jurcovan cea mai buna ciocolata de casa pe care am mancat-o vreodata. Nu e deloc greu de facut si nici foarte scumpa. Tot ce trebuie este:
500 g zahar
150 ml apa
500 g lapte praf
100 g cacao
150-200 g nuci
100 g unt
15 ml zeama de lamaie
zahar vanilinat, rom
Am cernut laptele si cacao pentru a ma asigura ca nu au cocoloase. Nucile le-am prajit pret de 10 minute in cuptorul lasat intredeschis apoi le-am frecat intre palme sa ramana albe si le-am taiat bucati potrivite. Intr-un lighenas am pus apa, untul, zaharul, zeama de lamaie si le-am asezat deasupra unui vas cu apa in fierbere. Am mestecat continuu pana ce zaharul s-a topit. Am luat de pe aburi, ama daugat laptele amestecat in prealabil cu cacao si nucile si am amestecat pana s-a omogenizat bine. Am pus din nou ligheanul deasupra vasului cu apa fierbinte pret de 2 minute ca sa se infierbante compozitia putin. Am luat de pe foc si am adaugat zahar vanilinat si 20 ml de rom. Am rasturnat compozitia intr-o tava unsa cu unt si am lasat la rece pana s-a intarit. Garantez ca e minunata si nu se simte absolut deloc gustul de lapte praf.