contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciolan De Porc Cu Bere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Si cu salata de cartofi, reteta pe care o respect aproape cu sfintenie de cand a impartasit-o cu noi Peter (dati un gogu dupa ciolan, bere, peter, mie imi merge compul in reluare si nu am gasit asa usor link, deci e retata lui pusa pe culinar.ro).

Slide13

Inainte de reteta, sa punem la dosar starea vremii. Soare, cald, noi astia fara salariu avem maseuri personali care vin cand nu te astepti (nu mai scriu ce e un pamflet, ca poate lumea chiar nu intelege). Deci cand a plecat maseurul, a inceput sa bubuie si sa toarne cu galeata.

Slide2

M-am ofticat la maxim, de trei zile ma chinui sa fac ciolanelul si sa va arat ce bunatate se poate face cu cativa lei. Dar, in final, a iesit soarele.

Slide11

Desigur ca la asa reteta de oktoberfest mi-am servit un amuse bouche. Da, fasole batuta si salata de vinete, nu e amuzant?

Slide3

Acum revenim la reteta pe care v-o recmand cu incredere, mai ales langa o bere.

Anume se ia una bucata ciolan proaspat si ieftin, cativa lei.

Slide4

Se parleste, spala si fierbe cu condimente, dupa plac (eu am avut plac de piper rosu si foi de dafin).

Se cresteaza (daca vreti) si se unge cu un amestec de condimente. Peter a pus sare, piper, usturoi si chimen, eu am plusat cu boia iute. Paprika, ii zic unii.

Se pregateste o bere neinteresanta calitativ, un leu la Auchan.

Slide6

Na ca era sa uit sa pun poza cu berea. E buna.

Slide7

Aici, depinde, Peter a pus ciolanele pe gratarul cuptorului, mie mi-a fost mai lejer sa folosesc “aburitorul”. Deci ciolanul pus pe gratar pe po tava cu apa, stropit cu bere. Pana ii vine mintea la ciolan, minim doua ore, foc mic (sa zic cam 160).

Slide8

Garnitura, musai sa il respect pe domn si sa fac salata de cartofi. Noi. Patru lei kila, cei din poza, cam un leu juma’ (dupa bon). I-am fiert pe jumatate, apoi i=am tras la tigaie in ulei de arahide. Afaf.

Slide9

Am amestecat cartofii cu niste maioneza (Univer, aveam in plus), marar si ceapa verde primite in dar de la femeia de servici a blocului. Ca si eu ii dau cafea cand am.

Slide10

Rezumat: ciolan fiert cu condimente, apoi copt la cuptor, udat cu bere cand se usuca, pana e fraged in interior si foarte crocant pe exterior. Salata de cartofi, musai, o faceti dupa chef.

Slide12

Cum spuneam, busuiocul nu se pune, era in zona, nu s-a mancat, am prea mult (si macar de l-ar cumpara cineva). Si am prasit si menta. Doritori? Nu? Bine.

Slide12

In alta dezordine de idei, a iesit foarte crocant soriciul ala, deci reteta e pentru cei care se duc la dentist din vreme si nu cred in reclamele de la TV.

Slide14

Cat e de bun? E bun. Nu e pentru vegetarieni. Si chimenul ala are smecheria lui aparte printre taieturile din piele.

Paleo.

Slide1

rororo