contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciolan De Porc Inecat Si El In Bere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

-

Acuma dupa ce mi-ati vazut muschii ,sa va arat si ciolanul,tot in bere inecat,ca deh,s-a incalzit afara.Reteta am vazut-o prima data pe culinar si de curand mi-am amintit-o vazand-o pe blogul Laurei Laurentiu. Colesterolica si buna.Vorba aceea : tot ce e bun e imoral, ilegal sau ingrasa. Da'de-o pofta, merge.Sa nu ma intrebati despre care din pofte vorbesc.
INGREDIENTE :
-1 ciolan de porc crud (al meu a avut 1,4 kg)
-2 Lg praf de usturoi
-mai putin de 2 Lg de cimbru
-2 Lg coriandru macinat
-sare,piper (eu am pus piper cu lamaie)
-sos de soia
-0,5 l bere de care va place
-ulei pentru uns tava
-piper boabe,foaie de dafin,2 catei de usturoi. pentru prefiertul ciolanului
MOD DE PREPARARE :

-intai de toate am fiert ciolanul cam 15-20 de minute cu cateva boabe de piper,2 catei de usturoi si o foaie de dafin.
-apoi l-am scos,i-am crestat pielea si pe lungime si pe latime si l-am presarat pe rand cu condimentele enuntate,masand bine carnea dupa fiecare adaugare.
-am uns o tava potrivita cu ulei,am pus ciolanul,l-am stropit cu putina bere si l-am pus in cuptorul incins la 225*.
-am uitat sa va spun ca imi ramases niste ceapa tocata de la o salata,asa ca am adugat-o si pe ea in sos.
-cam la 15 minute mai stropeam ciolanul cu  putina bere,iar dupa ce s-a terminat berea,l-am stropit cu sosul format in tava.Toata operatia a durat cam 2 1/2 ore.Cam lunga coacerea da'a meritat cu varf si indesat.

-cam cu o ora inainte de a fi gata,am curatat cativa cartofi,i-am sarat si pierat,i-am pus pe o folie,am mai pus o bucatica de unt,am inchis folia si i-am pus si pe ei in cuptor,pe gratarul cuptorului.Asa ca am mancat ciolanul cu catofi copi si cu rosii,sosul fripturii find extrem de bun,dupa cum am spus si la muschiuleti.



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com