contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba Cu Perisoare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Aceasta ciorba am facut-o cu Linda, prietena mea din Brasov, iar copiii au mancat-o cu pofta.

INGREDIENTE:

200 g carne vita
200 g carne pui/curcan
1 lingura rasa orez
1 lingurita de faina
3 morcovi
1 ceapa mare
1 telina
1 patrunjel
2 cartofi mici
1 pahar suc de rosii
1 ou
500 ml bors
patrunjel verde
leustean verde
sare
piper

PREPARARE:

Curatam legumele si le tocam, apoi le calim putin.

Dam carnea prin masina de tocat apoi o amestecam cu albusul de la ou, orez, putina sare, piper, faina si patrunjel tocat marunt.

Punem intr-o oala la fiert apa, cam 2 l si adaugam legumele calite sa fiarba. Intre timp facem perisoarele din carnea tocata: luam pasta de carne obtinuta si o rotunjim intre palme. Le punem si pe acestea sa fiarba.

Cand perisoarele sunt fierte adaugam sucul de rosii (daca nu avem suc de rosii putem pune pasta de tomate diluata) si lasam sa fiarba 5 minute. Apoi adaugam borsul si lasam sa fiarba inca 5 minute. In acest moment “dregem” ciorba cu un galbenus si adaugam leusteanul verde. Pentru a drege ciorba batem galbenusul cu putina apa si scoatem zeama fierbinte din ciorba cate o lingura, apoi batem ouale si continuam astfel pana umplem un castron mic de ciorba si ou. Lasam sa fiarba inca 5-10 minute.

Ciorba o servim fierbinte, cu patrunjel verde, smantana si ardei iute.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook


Articol recomandat de divainbucatarie.ro