contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba Cu Stevie Si Loboda

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ingrediente
1 ceapa medie - 2 morcovi medii ca marime - 2 linguri orez - 1 l bors - 1 pachet stevie cu loboda congelata - 2 oua
Mod de preparare
Se taie marunt ceapa si se caleste in ulei, cand devine sticloasa, se adauga si morcovul dat prin razatoarea mica. Se pune apa si se lasa sa fiarba 5-10 minute. Se spala orezul in cateva ape, apoi se adauga in apa in care fierbe ceapa si morcovul.
Se scoate din congelator pachetul de loboda si apoi se pune asa inghetat in apa clocotita. Se lasa la fiert inca 20 minute, apoi se adauga 1 litru de bors care a fost fiert in prealabil si spumuit. Se mai lasa ciorba sa mai dea in 2 clocote, apoi se ia de pe foc si se pun 2 oua batute ca pentru omleta si se amesteca repede cu o furculita in ciorba pentru a se crea "zdrentele" de ou.
Cum se fac  pachetelele de stevie cu loboda
Pachetele de stevie cu loboda se pregatesc primavara astfel. Se aduna stevia si loboda, se curata de codite si se spala bine in mai multe ape pentru a indeparta pamantul si nisipul. Se oparesc in apa fiarta, apoi se lasa la scurs.
In fiecare pungulita se pune o parte de loboda, o parte de stevie si o parte de ceapa verde taiata cam de 2 cm lungime si se pun la congelator. De fiecare data cand este nevoie se poate folosi cate un pachetel. Aceasta modalitate se foloseste in special in extrasezon cand loboda si stevia nu se gasesc la piata. Primavara insa aceasta ciorba se poate realiza folosind loboda si stevie proaspete.


Cursuri Engleza

 

 


Articol recomandat de retetevegetale.blogspot.com