contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Ardei Umpluti Cu Smantana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





        In ultima vreme as putea sa spun ca sunt ardeleanca pentru ca imi place la nebunie smantana, dar nu am nici o radacina pe acolo. Pun smantana in majoritatea ciorbelor si preparatelor, in care nu puneam inainte si am dscoperit acelas preparat, cu un gust total diferit. Asa este si ciorbita aceasta de ardei umpluti, cu smantana, care are un gust total diferit de cea cu rosii.

      Eu va recomand sa incercati aceasta varianta si sa imi spuneti daca am dreptate. Eu o consider la fel de buna, dar diferita :)

Ingrediente:

1 ceapa mare
1 ardei rosu/galben
1 morcov
2 rosii sau 1/2 cutie rosii cuburi
orez
500 g carne tocata
sar,piper
8 ardei
150 g smantana lichia
1 lingura faina/amidon
marar/patrunjel


Mod de preparare:

Ceapa se toaca marunt, ardeiul cubulete si morcovul se da pe razatorea cu gauri mari. Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei si se pun legumele, se calesc putin, apoi se adauga orezul spalat, rosiile cuburi si o cana cu apa. Se acopera tigaia si se lasa pefoc, amestecand din cand in cand pana scade sosul, apoi se opreste focul, se pune carnea tocata si condimentele si se omogenizeaza.

Ardeilor li se taie capacelul, se scot semintele si se trec pe sub un jet de apa rece; se lasa sa se scurga pe servete de hatie.

Se umplu ardeii si li se pune capacelul sau se pune putina faina deasupra. Se aseaza intr-o oala, se pune apa pana la nivelul ardeilor si se pune oala pe foc. Se fierbe la foc mic, pana ardeii sunt gata. Smantana lichida s amesteca cu faina/amidonul, apoi se toarna din lichidul fierbinte din oala, 2-3 polonice, pentru a ajunge la aceeasi temperatura, apoi se toarna amestecul peste ardei. Se mai da in cateva clocote, apoi se opreste focul, se ondimenteaza dupa gust si se asezoneaza cu marar proaspat.