contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Ardei Umpluti Si Zeama De Varza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Stiu, a mai fost, dar nu varianta asta, am facut o gramada de variante de ciorbe sau supe de ardei umpluti.

Luati un mic dejun, ca de mult nu mai avuram asa treziri matinale. Oua rupte, vorba spaniolului, niste castraveti excelenti si o telemea usor sarata de oaie si capra, o nebunie. Ciresele, nu-s afacere, nu au nici un gust.

Si pe urma inarmati-va cu rabdare sa va zic cum am ajuns la solutia asta.

Dupa cum ati vazut, am si eu un banner pe blog (in afara de ciuli si alalalt care nici nu stiu de ce il tin) asa ca o sa va tot arat condimentele de la afaf. Eu, cel putin, sunt incantata ca exista.

Pentru reteta asta am folosit doua chestii de la ei, ardei iute si oregano, foarte bun.

Abia de acum va trebuie rabdare ca ideea retetei a fost nitel sinuoasa. Am mancat la gazdele noastre in Kallithea niste ardei si rosii nemaipomenite, am intrebat ce condimente au folosit, mi-au zis ca un soi de menta (pe care am si adus-o in ghiveci) si oregano.

Bun, stiu cu ce umplu ardeii: carne tocata, menta, organo, ceapa, condiment pentru carne de la turci (am mai zis eu de el, iuteee), ceapa, busuioc (asta de la mine putere).

Bine, bine, dar eu vreau ciorba. Ciorba de perisoare merge cu zeama de varza? Raspuns corect: da. Pun si ardei la aia de perisoare daca am chef? Da. S-a votat si moare de varza.

Dar parca as vrea-o rosiatica si nu am bulion, dar … am liutenita picanta, din Bulgaria, ati prins ideea?

Si eu cand am mancat prima oara ciorba de ardei umpluti, la Hateg, era aromata si cu tarhon. Pai …

Hai ca va rezum.

Asadar am fiert supa de pui cu apa, ceapa, morcov, telina, am pus ardeii umpluti cu compozitia de carne, orez, ceapa, menta, oregano, busuioc, iutica, sa fiarba in zeama, cand orezul si carnea au fost gata am pus liutenita si la final zeama de varza si tarhon.

E foarte posibil sa nu reusiti sa combinati ingredientele de mai sus. Mare pacat, dar sa stiti ca in loc de liutenita merge pusa zacusca de ardei de la Olympia. Si musai mult ardei iute. Si merge cu smantana de rupe. Si strelicii pentru Puiu.

Daca nu ati inteles nimic nici din rezumat iara nu stiti ce pierdeti, hard roc aleluia.



Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com