contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Bobi Cu Ardei Copti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Intr-o seara stand asa si lenevind pe Facebook si tot discutand despre una alta, primesc o reteta savuroasa si interesanta: ciorba de bobi cu ardei copti. Hopa! imi zic. Pai cum vine asta, doamna Mariana? Si intreb pe doamna impricinata si o rog sa imi explice modul de preparare. A doua zi am pus bobii la fiert, tocmai ce ii adusesem de la tara cu o zi inainte.

Am gatit bobii de multe ori, avandu-i in gradina de la tara, a socrilor, insa niciodata nu i-am consumat sub forma de ciorba de bobi cu ardei copti. Pot spune ca a fost mai mult decat o incantare.

Ciorba de bobi cu ardei copti

 

Ciorba de bobi cu ardei copti

Ingrediente pentru ciorba de bobi cu ardei copti

  • 600 gr bobi
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 legatura patrunjel verde
  • cateva fire de cimbru
  • sare
  • 100 gr suc de rosii sau 2 linguri bulion
  • un rotocol de fidea
  • bors de putina
  • ardei grasi copti

Ciorba de bobi cu ardei copti

Mod de preparare pentru ciorba de bobi cu ardei copti

Punem bobii la fiert in apa rece. Scurgem de cateva ori si tot schimbam apa. In vreo 2 ore ar trebui sa fie fierti cat cat ar trebui. Aveti grija ca bobii au coaja ceva mai groasa decat fasolea, astfel incat vi se vor parea mai tari la pipait si coaja nu se va sparge foarte usor. Nu va speriati ca nu sunt fierti, mijlocul lor e cremos si dens. Spargeti-i si verificati-le miezul.

Cand bobii sunt fierti, in ultima apa in care au fiert (care trebuie sa fie curata si limpede) vom incepe sa preparam ciorba de bobi.

Ceapa o taiati marunt si o caliti in putin ulei. Tot acolo veti pune si restul de legume, adica morcovul, patrunjelul radacina curatate si taiate rondele subtiri. Caliti-le foarte putin pana isi pierd din rigiditate. Apoi puneti legumele in cratita cu bobii fierti. Lasati la fiert cam 30 minute, apoi puneti sucul de rosii, fideaua, patrunjelul verde tocat, sare si fierbeti molcom 5 minute. La sfarsit acriti ciorba de bobi cu bors de putina (deh! asa-i la noi in Moldova) si adaugati cimbrul. Lasati un clocot apoi stingeti focul.

Seriviti ciorba cu ardei grasi copti.

Ce ziceti? Vi se pare o reteta demna de pus in practica? Eu ma gandesc sa repet experienta cu fasole in loc de bobi, pentru ca nu-i asa vremea bobilor a trecut!. Se incumeta careva? Hai ca v-astept cu impresii!

Pofta buna!

Ciorba de bobi cu ardei coptiCiorba de bobi cu ardei copti

Acest articol Ciorba de bobi cu ardei copti apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.