contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Burta Ca La Mama Acasa

articol scris de Ani blog anamariatrimbitas.ro

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ciorba de burta ca la mama acasa

Ai nevoie de:

- o burta de vita potrivita ca marime;

- o ceapa;

- doi morcovi;

- o radacina de patrunjel;

- 2 felii de telina;

- 8-9 catei de usturoi;

- 100 ml. de smantana;

- 2 galbenusuri;

- zeama de la o lamaie;

- patrunjel, telina, sare, piper.

Se cumpara burta proaspata (nu congelata, prefiarta), se curata si se spala bine, bine. Se presara si freaca bine cu o lingurita cu bicarbonat si se lasa la rece pana a doua zi. A doua zi se spala din nou in cateva ape, pana cand va fi curata si fara miros. Apoi se pune la fiert cu o lingurita de sare, in apa rece, pentru 3-4 ore (la foc mic, acoperita).

Dupa 2-3 ore se adauga legumele taiate in sferturi. Din cand in cand se verifica daca s-a fiert burta. Cand s-a fiert, se scoate din oala si se taie in fasii subtiri, cu lungimea de 3-4 cm. Se strecoara ciorba de legume si se pun bucatile de burta sa mai fiarba inca 10-15 minute. La nevoie se mai completeaza ciorba cu apa calda.

Se opreste focul si se drege cu galbenusurile amestecate cu smantana si cu zeama de lamaie. Se potriveste de sare si piper si se serveste fierbinte, presarata cu verdeata proaspat tocata si cu un ardei iute.

Ciorba de burta ca la mama acasa

Pofta buna!