contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Burta Modificata (nu Genetic, Numai La Baza)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ciorba de burta facem cu totii, eu in general imi respect metoda, asa am facut si acum, si asa nu e vreme de pozat, deci nu am decat putine fotografii, mai aveam nitel si le faceam la lumina lumanarii.

Produsul finit este pozat in castronelul metalic pentru degustare, face transfer termic mai repede (adica se raceste mancarea, sa poti vedea daca mai trebuie dreasa).

Am procedat ca la primul link in linii mari doar ca am fiert asa: oase de vita cu sita, supa de oase de curcan ramasa de la mancare de conopida, carne de vita de lucru, ceapa, ardei, morcov, pastarnac.

Burta am folosit pre-fiarta si am pus-o la final, fix de curatat burta cruda nu aveam chef.

Pana s-a facut oala damblalele am pregatit “fatza” din morcov si ardei rosu calite in putina grasime adunata de pe supa, cu sare.

Iar pentru final, ca de obicei, mujdei, apoi liezonul din smantana, galbenusuri si otet, primul strecurat in ciorba la final, liezonul adus la temperatura fierturii, clasic.

Am pus si putin otet de ardei iute si un ardeias in portia de degustare, imi pare rau de poze, pe balcon, fara decoratiuni interioare si exterioare.

Oricum omul a zis (pot confirma, am gustat o lingurita) ca e bestiala. De la amestecul de carnuri din zeama, mai mult ca sigur, ca altceva nu are diferit fata de alte ciorbe de burta pe care le fac.

Bucatile de carne, zgarciuri si cazaturi le-am pus separat, cu legumele fierte, sa ii fac Casandrei mancare. Nu a prins ea chiar tot, ca nu stiu din ce bucati de animal era carnea aia de lucru, dar cu zeama de lamaie si ulei de masline, mama nene, frageda, delicioasa, mai sa ramana cateaua fara potol.

Si, desi nu i-am pus zeama, numai ce a ramas de pe langa cazaturile respective, a iesit destul de grasut pilaful, asa ca o sa dureze mult si bine ca o sa i-l tot diluez. Si, din nou, cu sare, mama ce bun ar fi fost. Mai bine asa, ca mai apuca si ea cate ceva.

De data asta gata si cu cumparaturile de craciun, cred ca pana la anu’ nu mai calc in magazine, ieri am luat la rand Lidl, Auchan si Billa, iaca rezultatul (partea dulce a ingineriei):

De acum intram in luna economiei, mancam ce avem, cadouri dam ce am strans, brad punem pe altii sa ia, daca om lua. Si basta neicusorule cu dezmatul.

rororo