contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Burta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


INGREDIENTE:
1 1/2 kg burta de vita (prefiarta)
2 morcovi
1 ceapa
1 telina mica
3 galbenusuri
300-400 gr smantana
boabe de piper
piper alb macinat
2 foi de dafin
sare
otet
hrean ras
mujdei de usturoi
leustean (patrunjel)
PREPARARE:
Burta se spala foarte bine in mai multe ape si se pune la fiert impreuna cu legumele curatate si spalate dar intregi, boabele de piper, foile de dafin si putina sare. Se lasa sa fiarba bine la foc potrivit. Cand burta a fiert deajuns se scoate, se lasa putin sa se racoreasca apoi se taie fasii. Aceste fasii de burta se pun intr-o oala, se pune peste ele zeama strecurata in care a fiert si impreuna se lasa sa mai dea cateva clocote. Intr-un castron mai mare se amesteca foarte bine galbenusurile cu smantana si putina zeama din ciorba. Se ia oala de pe foc si dupa 5 minute se drege ciorba cu compozitia de galbenusuri.
Se serveste cu piper alb macinat, otet, hrean ras, mujdei de usturoi iar deasupra se presara leusteanul tocat marunt. Toate dupa gustul dorit de fiecare.

POFTA BUNA!

Articol recomandat de chitacornelia.blogspot.com