contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Fasole Boabe Cu Ciolan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Buf ! Ce sa scriu despre ciorba de fasole cu ciolan ? Ce nu s-a mai scris , ca toata ziua azi m-am gandit cum sa ajung acasa de la servici si sa mananc o portie zdravana alaturi de ceapa rosie :)). E asta e, pofticioasa . 

Reteta pentru Eliza o vizitatoare "din umbra" a blogului , care s-a perfectionat in arta gatitului . Asa zice sotul ei iubit :) .

Ingrediente:

  • 600g fasole boabe
  • 1 ciolan afumat ( aprox 1kg)
  • zarzavat de ciorba ( 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 pastarnac, 1/2 de telina)
  • 1 lingura tarhon
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 3-4 frunze de dafin
  • cateva boabe de piper
  • 200 ml bulion
  • jintuiala pentru acrit ( se gaseste la piata la magazinele de lactate )
  • sare

Spalam bine fasolea si o punem sa fiarba in apa calduta. Dupa ce da in clocot, lasam 5 minute sa fiarba si apoi aruncam apa. 

La fel procedam si cu ciolanul, adica il lasam sa dea in clocot separat , apoi aruncam apa. 

Punem ciolanul in oala cu fasole, completam cu 4 litri de apa calduta. Adaugam tarhonul, frunzele de dafin , cimbrul si putina sare. Lasam sa fiarba. Cand carnea e aproape fiarta adaugam zarzavatul curatat si taiat sferturi si bulionul. 

Dupa ce carnea a fiert scoatem cu o paleta ciolanul si zarzavatul. Lasam sa se raceasca si zarzavatul il taiem bucatele iar ciolanul il dezosam si carnea o taiem bucatele. 

Adaugam jintuiala si lasams a mai dea in cateva clocote

Punem carnea si zarzavatul  inapoi in oala si potrivim de sare. 

Mai are rost sa va scriu ca se mananca cu ceapa rosie ? Cred ca nu. La fel si faptul ca musai trebuie consumata in doi ( doua persoane ) :). 


PP

Articol recomandat de amalia-mylife.blogspot.com