contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Fasole Cu Afumatura “la Minut”

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Dar mai intai, La Multi Ani tizelor (pentru ieri, da?) si mai ales unui Constantin drag mie care ieri a implinit doar 80 de anisori, sa imi traiasca.

Cum lui ii plac mancarurile clasice, am facut, nu neaparat in graba, dar precis in reluare si cu ochii in canini, urmatoarea ciorba:

Slide1

Am facut-o efectiv in timp record si a iesit misto si foarte aromata, am pus o craca mica de rozmarin ca se rupsese din gradina, cimbrisor din ghiveci, tarhon de la borcan, ardei iute afumat. SI ardei iute bonus.

Slide2

Prepararea nesimtit de simpla a fost ajutata de fasolea gata fiarta, cea de la Auchan, marca lor, nu se gaseste mereu, dar e nemaipomenit de buna.

Slide3

Deci: am fiert separat ciolan afumat dezosat si o bucata de sorici de la un kaizer, cred. Am pus pe foc o oala cu apa, ceapa, morcov ras, albitura (telina, pastarnac, patrunjel) si cam atata. Am lasat sa fiarba la foc mare, am pus si carnurile, aromele de care va vorbeam si pasta de tomate, am mai dat cateva clocote si gata.

Nu stiu de ce ma complicam mereu, poate nu arata asa “strelicioasa” dar cert e ca e foarte buna si fara sa fierb eu fasolea.

Slide4

Apropos de Constantin si Elena de ieri, stiti ca imi plac retrospectivele, cu alte ocazii am si serbat. Am primit flori si am gatit simplu, asta in 2011:

tot atunci, fix pe 21 mai a plouat cu grindina. Si ieri a plouat.

In 2009 am facut chiar un desert, numit “tortarta“.

Anul asta am primit iar flori, am uitat sa pozez o crizantema, in rest, ei da, imi plac florile banale, alea care in Italia cica se duc la evenimente care se lasa cu necrolog.

Slide5

Si, e prima oara cand am o orhidee, mereu mi-au placut, niciodata nu am avut, e prima oara cand primesc.

Slide6

Stiu ca e plin netul de info despre cresterea lor, dar imi e lene sa caut, o sa caut, imi e cam frica sa am plante sensibiloase.

In cu totul alta dezordine de idei, diseara ne vedem la Megadeth, nu? O sa ma recunoasteti precis, am un tricou cu Megadeth :D

poser_megadeth

rororo