contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Fasole Cu Afumatura

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Acuma nu va speriati , ca n-am sa fac teoria ciorbei de fasole,toate lumea stie s-o faca.Am sa va spun doar ce am pus eu si mi se pare demn de mentionat.
In primul rand am folosit 2 tipuri de fasole : alba cu bobul mare si pestrita. fasolea eu o pun intr-un castron cu apa,la inmuiat de regula seara pana a doua zi.Am fiert-o impreuna cu sorici de slanina afumata (intotdeauna pastrez in frigider,soriciul de la slanina afumata,bacon,etc) cu zeama de varza si apa in oala cu presiune.  In 20 de minute e gata.
Cu 6 minute inainte de expirarea timpului,racesc oala,cum se procedeaza de obicei,la oalele cu presiune,o deschid si ii adaug legumele(morcov,pastarnac,multa telina,care se potriveste foarte bine cu fasolea, ceapa, pasta de tomate si/sau rosii ) , dupa care pun capacul si o mai fierb 6 minute.
Intretimp am calit putin afumatura intr-o tigaie(am folosit bacon si carnati afumati,dar puteti folosi ce va place) si cand fasolea este fiarta o adaug in ciorba.O dreg cu smantana amestecata cu 2 linguri de faina si ii mai dau un clocot (de data asta fara capac ).
La sfarsit tarhon,marar, leustean si cozi de ceapa verde,pentru culoare.
De mancat, am mancat-o cu salata de ceapa rosie (ceapa taiata solzisori,sarata si asezonata cu ulei si otet)



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com