contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Fasole Cu Afumătură

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Locuiesc în Ardeal unde aici fasolea şi afumătura este la loc de cinste.Nu am făcut niciodatăă ciorbă de fasole cu afumătură până ieri când am vrut să fac o reţetă ardelenească.Ardeleanul meu spune că a ieşit bună deşi am avut o reţetă simplă. Faceţi o ciorbă delicioasă care te dă pe spate cu ingredientele:
  • 500 g de fasole
  • carne de porc afumată
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2 roşii
  • foi de dafin
  • 2 linguri suc de roşii sau bulion
  • tarhon,cimbru,sare,piper
Fasolea o punem la înmuiat de seara. O fierbem 10 minute şi după aia schimbăm apa de trei ori.După  asta punem fasolea la fiert în apă cu sare până se înmoaie boabele. Ceapa , afumătura şi morcovul le tăiem mărunt şi le adăugăm peste fasole. După ce au fiert punem roşiile tocate,sucul de roşii şi verdeaţa. Verdeaţa o punem la final după ce toate au fiert. Aşa arată:
Este o reţetă ardelenească şi iese foarte gustoasă.Afumătura îi dă un gust aparte.Poftă bună!