contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Gaina Cu Razalai Dukan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 
Pentru ca suntem in mijlocul saptamanii si, deci, mancam dietetic, astazi o minunata ciorba de gaina  cu mult zarzavat si cu razalai, bineinteles , dukaniti (ceva intre zdrentele de ou si paste ) 
Asadar,dupa ce i-am scos pielea ,  gaina am taiat-o bucati si am pus-o la fiert, in apa rece, in oala cu presiune, impreuna cu o ceapa mare taiata marunt si cu zarzavat (ardei gras, morcov, patrunjel radacina, rosii ) . Aici nu a ma fost nevoie de sare, are zarzavatul suficienta. Au fiert timp de 35 de minute. 
Am desertat in alta oala si am pus , ca sa acresc , suc proaspat din 6 rosii mari  (am macinat in blender de fapt rosiile ) si am lasat sa fiarba un clocot. 
Separat, am facut razalaii, care, normal, sunt paste de casa  facute din oua, faina, sare si ulei. Dar, conform dietei, am schimbat regula. Astfel, 2 oua le-am batut bine , peste ele am pus 2 linguri de tarate macinate fin si 1 lingura de amidon. A iesit un aluat ca de clatite, putin mai gros. Intr-o strecuratoare de inox, cu gauri mai mari, am pus cu polonicul din amestecul facut si am tinut deasupra ciorbei care fierbea. Asadar, amestecul a curs in fir subtire, odata ajuns in ciorba s-a transformat in ceva similar orezului ca si aspect si a  dat consistenta ciorbei. A mai fiert 5 minute, am luat de pe foc, am aromat cu frunze de patrunjel si leustean  tocate marunt, am acoperit cu capac si am lasat inca 10 minute. A iesit o ciorba gustoasa si deasa, numai buna la dieta.